21 Ekim 2007 Pazar

ELMALI TURTA

Annemın en sevdiğim pastalarından bi tanesi.Ama ben süslemesini değiştirdim.Umarım denersiniz.

Malzemeler:
Turta hamuru:
Yarım paket margarin yada 125 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
bir tutam tuz
yarım çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı alıyor)
Elmalı harç:
4 adet orta boy elma
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 cay bardağı kıyılmış ceviz içi

Yapılışı:

  1. Elmalar soyulup rendelenir ve bir tavaya alınır.Üzerine şeker eklenip kavrulur.Suyunu çekip elmalar yumuşayınca ateşten alınır.Ceviz ve tarçında eklenerek soğutulur.
  2. Turta hamuru için oda ısısında yumuşamış margarin yada tereyağı yoğurma kabına alınır.Üzerine yoğurt,sıvıyağ,tuz ve şeker eklenir karıştırılır.
  3. Un azar azar karışıma dökülür aynı zamanda kabartma tozu ve vanilyada unla beraber eklenir.
    Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve 15 dk dinlendirilir.
  4. Turta kabına yada herhangı bır fırın tepsısıne bıraz yağ sürülür.Hamurun yarısından bıraz daha fazlası kaba yayılır.Üzerine elmalı harç dökülür.Kalan hamuru ister benim yaptığım gibi şeritler halınde kesebilirsiniz sepet gibi kapatırsınız.İsterseniz buzlukta onbeş dk kadar tutup üzerine rendeleyebilirsiniz.
  5. 200 derece ayarlı fırında altlı üstlü kızarana kadar (yaklaşık yarım saat) pişirilir....
    Afiyet olsun....

2 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

ebrulitatlar dedi ki...

Merhabalar. Bloğunuz hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Turta nefis görünüyor. Elmalı tatları çok severim. Ellerinize sağlık. Görüşmek üzere,sevgiler.

NİRVANA dedi ki...

Çok teşekkür ederim...ama su aralar cok yogun oldugum için tarif ekleyemiyorum malesef.ama en yakında yazıcam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...