7 Kasım 2007 Çarşamba

BABAMIN TÜRLÜSÜ


Geçenlerde eve geldiğimde babamı mutfakta yemek yaparken buldum.Şaşırdım tabi gerçi deniz ürünlerini pişirmek evde babamın işidir ama yinede değişik geldi.Annemin yine ne yemek yapıcam krizi tutunca babam devreye girmiş iyide olmuş aslında ben çok sevdim umarım sizde seversiniz.Her zaman yaptıgımız türlü gibi değil ama lezzeti mükemmel olmuştu.Et sevmeyenler zeytinyağlıda yapabilir tabi....afiyet olsun...

MALZEMELER:
*Yarım kilo kemikli kuzu eti
*2 adet soğan
*2 adet patates
*2-3 adet kabak
*2-3 adet patlıcan
*yarım kilo karnıbahar
*300 gr kadar yeşil fasülye
*2 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*2-3 diş sarımsak(arttırılabilir)
*yarım çay bardağı sıvıyağ,tuz karabiber
*1 yemek kaşığı biber yada domates salçası

YAPILIŞI:

  1. Etler yıkanıp düdüklü tencereye konur üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su konur ve pişirilir.
  2. Diğer tarafta tencereye sıvıyağ alınır soğanlar ve sarımsaklar dogranıp kavrulur.Salça eklenip biraz daha pişirilir.
  3. Tüm sebzeler çok küçük olmayacak sekilde doğranır soğanların üzerine alınır kavrulmaya devam edilir.Tuzu karabiberi eklenir.
  4. Sebzeler suyunu verdikten sonra ocaktan alınır.Düdüklü tencerede pişmiş olan etlerin üzerine dökülür.Ve düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika daha pişirilir.

0 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...