7 Kasım 2007 Çarşamba

KARIŞIK KURABİYE

Bu kurabiyelerin tarifini yemek günlüğümde görmüştüm.Çok kolay ve tadıda muhteşem oluyor.Daha ağzınıza almadan eriyiveriyor.Tarifi biraz değiştirerek değişik kurabiyeler yaptım.Asıl tarif burada marmelatlı kurabiyeler aynı tarifle yapıldı.Evde böğürtlen reçeli vardı ben onu kullandım.

Hamurun yarısına 1 tatlı kaşığı tarçın ve birazda dövülmüş ceviz ekledim.Tezgahta yuvarlayıp baklava dilimi gibi kestim.


Aynı tarifi bide tuzlu denemek istedim.
Pudra şekeri yerine 1 çay kaşığı tuz ekledim.
Bazılarını simit gibi yapıp keten tohumuna buladım
bazılarınıda çubuk şekli yapıp haşhaş tohumuna.
İnanın çok güzel oldular.
Ben her hamurdan yarım ölçü yaptım
ve aynı tepside pişirdim.

4 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Kurabiyeye bayılırım. İster tuzlu ister tatlı hiç farketmez benim için. Seninkilerde çok güzel duruyor. Ellerine sağlık sevgiler

NİRVANA dedi ki...

sağol canım teşekkür ederim...bende çok severim kurabiyeleri...

Gümüş dedi ki...

selam;kabak salatası tarifini aldım sitenizden,ama şu karışık kurabiye tariflerini bulamadım yada yazmadınızmı ağızda eriyor deyince canım çekti vallahi yapıyım dedim ama tarif yok yazarsanız 3,5 yaşında oğlum var yapar yediririm teyzesi şimdiden teşekkür. sizide çok sıcak ve samimi buldum çok hoş....

NİRVANA dedi ki...

saolun teşekkür ederim baglantı rengiyle yazı rengi aynı olmus canım tarifi yemek günlüğümden almıstım onun linkini ekledim oraya tıklarsan tarifi alabilirsin.sarı renkte 'tarifi burada' yazıyor...sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...