20 Kasım 2007 Salı

MİNİK PİZZALAR & POAÇA



Aslında siteye çoook şey eklemek istiyorum ama zaman bulamıyorum.Evde her yaptığımız yemeğin pastanın fotoğrafını çekiyoruz hatta babam unuttuğumuz zaman hatırlatıyor:) Şimdilik makinada duruyorlar ama en kısa sürede ekleyeceğim.

Ben hayatım boyunca ağzıma peynir almadım.Hiçbir çeşidini yiyemiyorum.Hatta dokunamıyorum bile...Ama pizzayı çok seviyorum tabi peynirsiz yapılırsa.Heryerde de yiyemiyorum maalesef bende kendım yapıyorum tabiki.Ne zaman poaça yapsam mutlaka çabucak bir iç hazırlayıp böyle küçük pizzalar yaparım.Hem çeşit oluyor hemde ben pizza yemiş oluyorum.Şimdi ne düşündüğünüzü söyleyeyim:''peynirsiz pizzamı olurmuş?'' Oluyor bence...Ne yapayım bi çeşit allerji diyelim..

MALZEMELER:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 yumurta beyazı içine sarısı dışına
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1-2 çay kaşığı tuz
*1 paket insant kuru maya
*alabildiğince un
*susam-çörekotu
Pizza içi: Açıkçası ne istiyorsanız o..hangi malzemeler olsun isterseniz dograyın uzerine biraz domates salçası biraz sıvıyağ birde fesleğen ekleyin karıştırın.

YAPILIŞI:

  1. Sütü,suyu,sıvıyağı ve yumurta beyazını karıştırın.Yaklaşık 2 bardak una mayayı,şekerı ve tuzu karıştırın ve süt karışımına ekleyin.
  2. Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayana kadar un ekleyerek yoğurun.1 saat kadar sıcak ortamda hamuru mayalanması için bekletin.
  3. Hamur iki kat olacaktır.Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirin.İçine istediğiniz malzemeyi ekleyin.Üzerlerine yumurta sarsı sürüp susam serpin.
  4. Bazı hamurları elinizle yassılaştırıp pizza malzemelerini üzerine yayın.İsterseniz susamla süsleyin yada kaşar peyniriyle karar sizin...200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

3 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Adsız dedi ki...

Hakikaten peynirsiz nasıl yaşanır hiç bilmiyorum !! Hiç bir çeşidini mi yemezsin ?

Bende peynirsiz pizza yemem :)

Seninkiler minik minik pastane pizzaları gibi olmuş..Ellerine sağlık

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Çok şirin pizzaların. Eline sağlık. Benimde bir arkadaşım aynı senin gibi hiç peynir yemez, dokunamaz. Bu arada genel istek üzerine etkinlik logosunu yeniden düzenledik. İstersen bana uğra. Sıcacık sevgiler.

NİRVANA dedi ki...

**Burçinciğim inan yemek isterdim ama elimde değil kokusuna bile katlanamıyorum ne yazık ki...tşk ederim seninde ellerine sağlık...

**Aysel canım logoyu değiştiriyorum yakında sana mail atarım etkinlik hakkında sorularım da var zaten sevgiler...tşk ederim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...