8 Aralık 2007 Cumartesi

KISIR- MİSAFİRLERE...

Menüden diğer tarifleride vereyim dedim...Kısır....Adana ve Hatay tarafında çok fazla yapılır bilirsiniz...Bizde çok severiz bulgurla yapılan yemekleri...Ben genelde orta kalınlıkta bulgurla yaparım ama evde ince vardı onla yaptım yıne guzeldi.Genelde kişi sayısına göre ölçüm çay bardağı..Kac kişiyse okadar çay bardağı bulgur kullanıyorum size 4 kişilik tarif yazıyorum istege göre arttırılabilinir...Afiyet olsun...

MALZEMELER:
*4 çay bardağı orta kalınlıkta bulgur
*4 adet orta boy domates
*7-8 adet yeşil soğan
*1-2 adet kırmızı biber
*1 demet maydanoz
*1 demet taze nane
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağı kadar zeytinyağı
*tuz,kimyon ve kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
  1. Bulguru geniş ve derin bir kaba alıyoruz üzerine tuz ve kimyonu ekliyoruz yaklaşık 2 çay bardağı kadar kaynar suyu gezdiriyoruz.On dk kadar dinlendiriyoruz.
  2. Domatesleri rendeliyoruz,bulgurun üzerine domates salçası biber salçası nar ekşisi dogranmıs kırmızı biberi ve rendelenmiş domatesleri ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.Ben çiğ köfte gibi yogururum iyice bulgur şişsin diye..
  3. Soganları maydanozu ve naneyide dograyıp ekliyoruz son olarak zeytinyağını gezdirip karıstırıyoruz..Acı seviyorsanız ki kısır acılı harika olur pul biberde koyabilirsiniz...Ekşi ve tuzu kendinize göre ayarlayabılırsınız..Dilerseniz limon suyuda kullanılabilir..

1 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Adsız dedi ki...

BIR COK DR YUMURTA BILE KIRAMAZ...BU KADAR BECERIKLI OLMAK NASIL BIR DUYGUU GERCEKTEN DR MUSUNUZ:) AILENIZ SIZINLE NE KADAR GURUR DUYUYORDUR KIMBILIRRR...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...