25 Aralık 2007 Salı

NOHUTLU EKŞİLİ KURU PATLICAN DOLMASI

Merhabalar...Uzun zamandır tarif ekleyemiyordum bayram nöbetler derken zaman gecti.Birde Malazgirt'in elektrik sorunu.Maalesef elektrikler çok sık kesiliyor.Bende tam heveslenip bilgisayar başına geçiyorum neler neler ekleyeceğim diyorum ama 5 dk sonra tak! bilgisayar kapanıyor..Sinirlenip salona geçiyorum ...yoksa annemle beraber neler yaptık neler...
Bayramdan hemen önce ziyaretimize kardeşim gelmişti.Sürpriz yaptı çok mutlu olduk ama özlemiştik.Pastayı çok sevdiği için ona çeşit çeşit pasta yaptım.Evde sizin yaptığınız her şeyi istahla yiyen biri olduğunda yemek ve pasta yapmak daha zevkli oluyor sanki :) Bende yaşpasta konusunda tecrube kazanmıs oldum..Zaten arada söyleniyordu' Abla sen bu pastaları ögrenmek içinmi yapıyorsun yoksa benim için mi?' benim cevabım 'Tabiki senin için canım ,birde bloga eklemek için' diyordum gülüyordu..Artık evde herkes seferber oluyor babam her yemekten önce 'Kızım yiyorum fotografını cektın mı?' diyor...Yaptıgım pastaları eklemeye baslıcam yakında.bu gün daha öncede bahsettiğim kuru dolmayı yazmak istedim.Soğuk kış günlerinde çok sık yaptığımız nefis Adana dolması.

MALZEMELER:
*20-25 adet dolmalık kuru patlıcan
*500 gr mümkünse elde kıyılmış orta yağlı kuzu kıyması
*1 su bardağı önceden ıslatılmış nohut
*2 su bardağı pirinç
*2-3 adet domates
*2-3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1- yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı limon tuzu
*tuz,karabiber
En son üzerine(yaprak sarmasında oldugu gibi)sarımsaklı ve naneli sos

YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları ılık suda yumusayıncaya kadar bekletiyoruz.
  2. Diğer tarafta pirinçleri yıkıyoruz kıymayı salçaları margarini tuzu karabiberi ekliyoruz.Domatesleri küçük küçük doğruyoruz nohutlarıda ekleyip karıştırıyoruz.Limon tuzunu 1 yemek kaşığı sıcak suda eritip ekliyoruz.
  3. Patlıcanları dolduruyoruz çok fazla olmayack şekilde.tencereye diziyoruz üzerinede tasımızı koyuyoruz.Üzerini geçecek kadar su ekleyıp kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıp noıhutların piştiğinden emin olana kadar pişiriyoruz.
  4. En son sarımsaklı sosu üzerine döküp sıcak sıcak yiyoruz...afiyet olsun..

4 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Adsız dedi ki...

Offffffffffff en sevdiğim şeylerden biri.

Canım Mutfak doktorum o nohutlar hele ne güzel lezzet katmıştır.

ellerine sağlık
sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com

Selin dedi ki...

Oy oy oyyyyyyyy!!!!
Yeme de yanında yatttttt :)))
Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Dolmalar çok nefis görünüyor.Zaten dolmanın her türlüsünü çok severim.
Geçmiş bayramınızı kutluyorum bu arada.
Hoşçakalın.

Beyhan dedi ki...

Merhaba;
Ben de patlıcan dolmasına bayılıyorum.Hatta geçenlerde sayfamda bir tarif verdim.Haşlanmış nohutla yapılan tarifler görmüştüm sizinki gibi.Bir daha kuru patlıcan doldururken ben de haşlanmış nohut ekleyecğim.
Ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...