iç kıyması:
- Önce iç harcını hazırlamanız gerekir hatta bir gün önceden yaparsanız iyi olur.Çünkü içinin iyice donmus olması lazım aksi halde köfte tutmaz.
- Soganları kıyıyoruz eger cok suluysa sıkıyoruz.tencerede soganları margarinle kavuruyoruz.Salcayı ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz...İyice piştikten sonra karabiberini tuzunu kimyonunu ekliyoruz keyfinize göre cevizde ekleyebilirsiniz.hazırlanan kıymayı ılıtıp buzdolabına kaldırıyoruzki iyice donsun.
- Dısına gelince bulguru unu irmiği tuzu ve reyhanı harmanlıyoruz ve üzerine elimizle su serperek yoguruyoruz.. 5 dk yogurduktan sonra kıymayı ekliyoruz ve iyice yogurmaya devam ediyoruz..harc kurudukca elimizle su serpip yumusatmamız gerekiyor.asagıda yapılış aşamalarını cekmeye calıstım umarım yardımcı olur...
4. Cevizden biraz buyuk parcaları elimizi yine soguk suyla ıslatarak acmaya calısıyoruz.Kıy- malı iç harctan 1 yemek kasıgı kadar koyup yavasca cevirerek kapatıyoruz.
5. Kaynayan suya köfteleri koyuyoruz.15 dk kadar tekrar kaynatıyoruz....Afiyet olsun
PÜF NOKTALARI:
>Köftenin iyice yogrulması gerekiyor aksi halde tutmaz pişerken dagılır.Çiğ köfte yogrulur gibi yogurmalısınız.
>Köfteyi yogururken kullandıgınız su soguk olmalı ben hatırlıyorum adanada yaparken bizimkiler suya buz atardık.Ayrıca elimizde soguk olmalı.Annemle yaparken bu yüzden ben yogururum annem köfteleri acar.
>Birde bu köfteyi kırmız et yiyemeyen birine yapmıstık..tavuklu yaptık tabi süper oldu.Bir tüm tavugun göğüs tarafını rondodan gecırdık kalanı haslayıp iç harcı yaptık..deneyin mutlaka güzel oluyor...
13 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:
merhaba..
sedaya bıraktığınız yorumdan sayfaya geldim ve nefis köftelerle karşılaştım..bugünlerde tam da içli köfte krizim tutmuş..şahane görünüyorlar,yakın mı bir koşu gideyim belki bir kaç tane kalmıştır dedim ama heyhat...çok uzak..istanbul nire,muş nire..iş başa düştü,tarife bakıp denemeler yapacağız artık..bu arada diğer tarifler de harika.dr.hnmın ellerine sağlık.slmlar.
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR BENİM ANNEM DE İÇLİ KÖFTEYİ ÇOK GÜZEL YAPAR ,BEN DE SİZİN GİBİ YOĞURURUM ANNEM DE KÖFTELERE ŞEKİL VERME İŞİNİ YAPAR.SİZİNKİ DE ÇOK GÜZEL OLMUŞ GERÇEKTEN ...
Canım doktorum, ne güzel olmuş içli köfteler valla...Bol limon sıkıp yiycem ben müsadenle..
Ellerine sağlık,
Öpüyorum..
ellerine saglik canim icli koftelerin pek nefis gorunuyor canim cekti bircok kere niyetlendim ama cesaret edemedim.
dayanamadim canim birtanesinin tadina bakmak icinaliyorum
kucak dolusu sevgilerimi biraktim.
Canım, seninde annenin de ellerine sağlık, çok emekli ama bir o kadar da lezzetli bir yemek,çok severiz biz de içli köfteyi, sizinkiler de çok güzel olmuşlar, afiyetler olsun sevgilerimle öpüyorum...
Canım ellerinize sağlık
sevgiyle kalın
Doktor'cugum,
Sayfamda GUNUN BLOGU sensin bugun.
Sevgi ve selamlarimla birlikte.
canim ellerine saglik nefis olmus bu arada cokkkkkk gecmisler olsun
Vallahi içli köfte görünce içime oturuyor açıkçası. Yemesini çok seviyoruz ama yapmayı hiç denemedim:((Pardon ben trakyalıyım da) Bir gün gözümü karartıp deniycem. Ellerinize sağlık. Yeni kurduğum bloğumla aranızdayım. Beni de ekler sayfamı ziyaret ederseniz mutlu olurum:))Sevgilerle...
Adana'nin kebabi gibi icli köfteside nefis olmus,biraz zahmetli oluyor ama yerken insan unutuyor.Gelmisken göz hakkimida alayim bir tanecik,anneyinde seninde ellerinize saglik canim
aman doktor canım doktor sen ne hamaratsın böyle:)))
içli köfte ben bile yapmadım dahaaaa:(((
ama yapacağım yani bulgura dair herşeyle uğraştım ama senin gibi bir güzellik yapamadım en kısa zamanda yapmalıyım.
ellerine sağlık seninkiler nefis görünüyor bakalım bende senin kadar nefis yapabilirmiyim yoksa batırırmıyım:)
OFFF MUHTEŞEEMMM... DOKTORCUĞUM SENİN DE ANNECİĞİNİN DE ELLERİNE SAĞLIK... NASIL OLDUN İYİLEŞTİN Mİ?
hemşerim doktorcuğum, 1 hafta izindeydim, harika şeyler eklemişsin yokluğumda.
oh oh içli köfteler harika, ellerinize sağlık. dondurucuda vardı benimde evegidince çıkarayım, canım istedi yahuuu.
Yorum Gönder