5 Ocak 2008 Cumartesi

FIRIN PİRZOLA ve BROKOLİ SALATASI

Merhabaaalaaarr arkadaşlar!uzun bir aradan sonra tarif eklemenin sevincini yaşıyorum maalesef internet bağlantımda sorun vardı sizden biraz ayrı kaldım ama bu günden sonra ışık hızıyla tarifleri sizlerle bulusturacagım.
Ayrıca sitem için kafamda tasarladığım bazı şeyler var.Size yardımcı olmak için bazı hastalıkları zaman zaman sitede açıklayabilir hastalıklar hakkında yol gösterebilirim diye düşünüyorum umarım bu hoşunuza gider.Tabi benden çok şey beklemeyin henüz uzman değilim ama temel hastalıklar ve beslenme hakkında size bilgi vermek hoşuma gider...bunun için sayfaya bir anket ekliyorum umarım ugrarsınız sizinde merak ettiğiniz yerden baslayalım....hepinize sevgilerimi gönderiyorum...unutmadan tarifi de yazayım :)

MALZEMELER



*Yarım kilo kuzu pirzola
*3-4 adet patates
*3 adet domates
*2 adet kırmızı biber ve 1 adet yeşil biber
*2 diş sarımsak
*2 adet büyükçe olanlardan patlıcan
*sıvıyağ,kekik,tuz ve karabiber
*1 yemek kaşığı salça



YAPILIŞI

  1. Pirzolaları düdüklü tencerede haşlıyoruz.Büyük bir fırın tepsisine haşladığımız pirzolaları alıyoruz üzerine salçayı ezilmiş sarımsağı yeteri kadar sıvıyağı tuzu karabiberi ve kekiği ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.
  2. Tepsinin ortasına iyice yaydığımız etlerin üzerine halka doğranmış patatesleri biberleri ve domatesi diziyoruz.Kenarlarada halka patlıcanları diziyoruz.
  3. Etlerin haşlandığı sudan yemeğimizin üzerine 3-4 kepçe ekleiyoruz ve 200 derecede yarım saat kadar fırınlıyoruz...afiyet olsun..

BROKOLİ SALATASI

Pirzolanın yanına güzel bir sebze yiyelim dedik bende brokoli salatası yaptım.. Bu tarif çok basit brokolileri haşlıyoruz sıcak sudan alıp dogruca buz gibi suya atıyoruz ki renkleri yeşil kalsın.Sosu için 1 diş sarımsağı biraz tuzla iyice eziyoruz.Üzerine bir limonun suyunu ve 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ekliyoruz.Ben bu sosu cok kullanırım babamdan ögrendim.Kavanoz kullanıyorum çünkü kapağını sıkıca kapatıp iyice sallarsanız kıvamı çok güzel oluyor.Süzdüğümüz brokolilerin üzerine sosumuzu gezdiriyoruz vee muhteşem sonuç tam bir vitamin deposu...afiyet olsun..

6 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Hülya dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sebzeli pirzola,patlıcanla taçlandırılmış..
Nasıl isim ama ..
Sevgi ile kal..

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili doktorcum,
Ellerin dert görmesin, pirzolalar harika ama özellikle brokoli salatana bayıldım, ben hep zeytinyağlısını yaparım, ama mutlaka bu tarifi deneyeceğim..
Sevgiler,

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyorlar,özellikle sebzeleri..))Ellerine sağlık..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

slm canım
harika şeyler yapmışsın brokoliyi çok severim hem bu şekilde hem mayonezli salatasını yapıyorum bende.hastalıklar hakkında bilgi vermen iyi olur güzel bir fikir.
iyi bir gün diliyorum

pasta caddesi dedi ki...

merhaba ne hoş bir site burası, patlıcan ve et harika bir uyumdur. Çok da güzel görünüyor ellerinize sağlık.

tolunay

cumartesimutfagi.blogspot.com

ceyt dedi ki...

yemekler harika görünüyor .ellerine sağlık canım.bazı konularda bilgi vermende çok güzel bir fikir .bizi aydınlatmanı sabırsızlıkla bekliyorum.
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...