2 Şubat 2008 Cumartesi

FINDIKLI VE ÇİKOLATA DAMLALI KEK

Size güzel bir kek yaptımmm...tadıda görüntüsü kadar güzel oldu mutlaka deneyin...Ben ilk kek yaptıgımda kac yasındaydım inanın bilmiyorum.Annem cok güzel kek yapar bende ona baka baka yapmaya calısırdım...Yapardım ama bir türlü pişirmeyi beceremezdim.fırını çok sıcak yapardım yanardı içi pişmezdi.Cok ılık yapardım pişmek bilmezdi bir türlü...herhalde ilkokula gidiyordum ozaman ama şimdi övünmek gibi olmasın keklerim çok güzel oluyor....Birşeyleri çok iyi yapabilmek için önce sabır sonra deneyim gerekiyor..Annemede tesekkür ederim tabiki...

MALZEMELER:
*3 yumurta
*1 su bardağı+1yemek kasıgı toz seker
*3/4 su bardağı süt
*3/4 su bardagı sıvıyag
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 limon rendesi
*2,5 bardak un
*fındık kırıgı ve damla çikolata

YAPILIŞI:

  1. Yumurtaları ve şekeri rengi beyazlasana kadar iyice çırpalım.Önce sıvıyagı ekleyelim ve cırpmaya devam edelim.Sonrada sütü ekleyelim ve biraz daha cırpalım.
  2. Baska bir kaba unu kabartma tozunu vanilyayı eleyelim.İçine fındıgı ve damla ckolatayı karıstıralım.
  3. Kek kalıbını yaglayıp unlayalım ben birazda file fındık serptım.Fırını 180 dereceye ayarlayalım
  4. Yumurtalı karısıma unu yavasca ekleyelim.Tahta kasıkla alt üst ederek karıstıralım.Kek kalıbımıza dökelim ve yaklasık 40 dakika pişirelim.afiyet olsun

3 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Feyza Fidan dedi ki...

Süperrrr olmuş aman doktor canım doktorrr :)))))
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Canım benim, Muş'ta da birileri doktorluk yapacak. Ne mutlu sana ki oradaki insanlara yardımcı olabiliyorsun.İnan kıskandım. Çevrende doktor hanım diye pervane oluyorlardır. Çocuklara çok iyi bak olur mu?. Onlara hiç kıyamam.
Madem ailenden uzaktasın, gurbetlik yaşıyorsun, bari değsin.Elinden gelenin en iyisini yaptığına eminim. Yemeklerinden belli. Hepsi harika olmuş.Ellerine sağlık. Kekin tarifini aldım. Deneyince yazarım. Sevgiler.
guldenelkan.blogcu.com

el horno de Maria dedi ki...

PRECIOSO PASTEL!!!Y RICO UN BESO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...