11 Mart 2008 Salı

IZGARA LEVREK VE MEZELER

Ah ah sevgili arkadaslarım maalesef bu aralar size vakit ayıramıyorum...Beni affedin olurmu...İşe gidip geliyorum ayrıca cok yakında yani nisanın 13ünde yapılacak olan TUS sınavına hazırlanmaya calısıyorum.Yumurta kapı meselesi varya hani tam ben işte...Bütün kıs yayıla yayıla calıstım ama yaklastıkca korkmaya basladım...Fazla bişey ummuyorum maalesef ama yinede bosvermek istemiyorum...


TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı; Yılda iki kere ''Siz doktor oldunuz ama kurtuldunuz sanmayın daha yeni baslıyor bakalım uzmanlık okumaya hazırmısınız hehheh hehheh'' der gibi...Kuzu kuzu nisan ve eylül aylarında Ankara'da toplanıyoruz...O günlerde Ankara'daki Doktor yogunlugunu tahmin edin artık...Hatta bizzat görmek isterseniz 13 Nisan Pazar günü yaklasık olarak 17:00 saatlerinde Kızılay meydanında gezinin,elinizi kime carpsanız doktor cıkar...


Anlayacagınız cok beklentim olmamasına fazla calısmamıs olmama bütün enerjimi eylül ayına saklamayı istememe ragmen SINAV STRESİ denen meret beni sarmalamıs durumda...Hayırlısı artık...


Bu stresin üzerine balık yenir değil mi? oh oh mis gibi derya kuzusu bunlar....


En sevdiğim balık levrektir...Sonra çipura dil balığı karides kalamar....vs.....Unutmadan birde yengec...Bayılırım...Babam yerken 'ben bunu hayatta yemem kokusu çok kötü baba bunu nasıl yiyorsun' deyip yanından kacmıstım..Sonra ne oldugunu bilmeden babamın yaptıgı balık salatası sanıp yemiş bulundum ve tadına hayran kaldım...Tam bir deniz asıgı olarakta denizden ne cıksa yerim diyorum artık...Ayrıca en sevdiğim seylerden biride balık yanına meze hazırlamak...Bu sefer size AVAKADO SALATASI ve ACILI EZME nin kendimce tarifini veriyorum afiyet seker olsun canlarım ve nisana kadar olan ihmallerim için beni affedin...sevgiler...




AVAKADO SALATASI:
**2 adet iyice olgunlasmıs ve yumusamıs avakadoyo soyup eziyoruz
içine 2 diş sarımsagı tuzla iyice ezip ekliyoruz
damak tadınıza göre limon ve zeytinyagıyla tadlandırıyoruz
afiyetle balık et tavuk yanına yiyoruz


ACILI EZME:
*1 adet sogan
*2 adet domates

*1 kırmızı biber
*1 yesil biber mümkünse acı
*yarım demet maydanoz ve varsa yesıl nane
*yarım limon
*sıvıyag
*1 tatlı kasıgı acı pul biber
*1 tatlı kasıgı sumak
*1 yemek kasıgı nar ekşisi
*Varsa 1 tatlı kasıgı kadar acı süs biberi salcası

*****Pratik olarak soganı rondoya alıp kıyın ardından ekşiler hariç diger malzemeleri ekleyip kıyın..En son limonu nar ekşisini yavas yavas ekleyin tadını zevkinize göre ayarlayın afiyet olsun.......

Bu arada balıgı tuzlayıp mısır ununa hafif buladık ve harlı ateşte yagda kavurduk....
Diğer salata mevsim salatamız....Mor lahana,roka,marul,maydonoz,havuc,brokoli (çiğ) ve konserve mısırla yaptım...sevgiler...

6 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Adsız dedi ki...

Bayılırım hatta bayılmakla kalmaz ne kadar varsa hepsini yerim o kadar severim ki balığı anlatamam miss gibi olmuş ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık doktorcuuum. Nefis olmuş balık ve meze...
TUS sınavında başarılar diliyorum. Sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

hamarat doktorun hali başka oluyor:))
ellerine sağlık doktorcum.

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar,ellerine saglik canim.

gezgincigencler dedi ki...

güzelim sen otur sınavını çalış yemekleri ben yaparım sana:))şaka bir yana zevk alırdım ama çok fazla uzaktasın...başarılar dileyerek levrek in de harika göründüğünü söylemeden geçemeyeceğim...ellerine sağlık..

sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım benim Harika.Siteni çok beğendim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...