29 Mart 2010 Pazartesi

MANTARLI ET SOTE


Koca hafta sonu neden mi yazmadım?

Tuhaf heyecan , saç-makyaj yetiştirme telaşı , kıpkırmızı kına gecesi , varlıklarıyla mutlu eden misafirler , oynamaktan şişen ayaklar ....Evet anladığınız üzere düğünümüz vardı..Abimi evlendirdik...Çoook yorulduk ama bir okadar eglendik...

Bu arada bos durmadım evde olmanın keyfiyle bol bol pasta yaptım...Fotograf çektim...Sırayla paylasılacaktır merak etmeyin...Hemen tarife geçiyorum..Afiyet olsun


MALZEMELER :
4 kişilik

*Yarım kilo kırmızı et * yarım kilo mantar
*2 adet kırmızı biber * 2-3 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber * kekik, karabiber, kırmızı biber
* 2 adet domates * zeytinyağı

YAPILIŞI:
Ben böyle yemekler için genelde Wok kullanırım daha kolay ve lezzetli oluyor...

1. Etleri, biberleri jülyen dogruyoruz...Mantarları istediğimiz büyüklükte kesiyoruz..Önce etleri zeytinyağıyla iyice kavuruyoruz.Tavadan alıyoruz.

2.Biberleri tavamıza alıp onuda kavuruyoruz.Biraz yumusadıktan sonra sarımsakları ve mantarları ekliyoruz.Kavurmaya devam ediyoruz.

3.Etleri ve küp küp dogradıgımız domatesleri ekliyoruz...Bu asamada tuzunu ve baharatınıda atıp pişmeye bırakıyoruz...
10 dakika kadar kaynaması yetiyor...Afiyetle yiyoruz yediriyoruz.......


2 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

oznurunelemekleri dedi ki...

Canım ellerine sağlık bu tarif bizim evde favoridir kolay yapımı vede cok leziz olması yanındada güzel bir pilav daha ne olsun ....sevgilerimle

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Tebrikler, allah mutlu etsin, darısı tüm bekarların/isteyenlerin başına olsun :)

Mantarın olduğu herşeyi bayılarak yerim ellerine sağlık canım...

Öpüyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...