Yine kısacık bir ara verdim.Maalesef yaz gribiyle ugrasıyorum...Hava değişimi yorgunluk ramazan dolayısıyla gelen uykusuzluktan olsa gerek.Bu aradada gecici görevle baska bir saglık ocagındayım...Eve biraz uzak oda beni yoruyor haliyle...İstanbula alısma zamanlarım zorlu geciyor anlayacagınız...Daha evime doyamadım akşam apar topar iftar hazırlama telaşındayım...Pek fotograf cekemiyorum o yüzden...Bu tarifi adanadayken denemiştim ve cok hoşumuza gitti...Bir çok tarif ve ölçü var ama ben biraz karıstırdım bir iki denemeden sonra istediğim tadı ve kıvamı tutturdum...
Ayrıca geçen hafta cuma günü doğum günümdü...Sevgili kocacığım bana sürpriz yaptı...Pastamı ben yapmadım yani..Bayram sonrası onun dogum günü olucak bakalım ben ne sürpriz hazırlayacagım...
Malzemeler:
* 4+1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi (taze olmasına cok dikkat edin tadı cok belirgin oluyor çünkü)
* 200 ml (1 küçük paket) süt kreması
* 1+1/2 su bardağı pudra şekeri
* vanilya (opsiyonel)
üzeri için; bitter çikolata ve süsleme şekerleri
Yapılışı:
1-Krema ve pudra şekerini biraz çırpıyoruz.yavaş yavaş hindistan cevizini ekliyoruz.elde hafif toparlanacak bir kıvamda olmalı
2-Karıstırdıktan sonra en az 4-6 saat buzdolabında bekletiyoruz.
3 Dolaptan alıp elimizde yuvarlıyoruz ve üzerine benmari üsulü erittiğimiz çikolatayı sürüyoruz istediğimiz gibide süslüyoruz...
afiyet olsun...