31 Ekim 2011 Pazartesi

NİCE YILLARA...

 
Ne kadar cabuk geciyor zaman...Bazen binbir zorlukla bazen uçusa uçusa...Uzun süredir tarif ekleyemiyorum...Eğitimler geçici görevler derken kendime zaman ayıramadım...Birde annemler geldi 1 hafta kadar misafirimiz oldular...Düğün sonrasında ilk gelişleriydi hava kötü oldugu için pek gezemedik ama yinede güzeldi...
Yine bir ekim ayında yazmaya başlamışım bundan tam 4 yıl 10 gün önce yani...Bu fotografıda bu sebeple koymak istedim ben 4. yaş günümü kutluyorum tıpkı blogum gibi...yanımda kardeşim ve annem var....
2007 de mecburi hizmetteydim Muş-Malazgirt dolaylarında tek eglencem mutfaktı her zamanki gibi...Bir gün annemle pizza yapmaya karar verdik...Hamurun tarifi için nette bir arama yapmıştık...Çok iyi hatırlıyorum simdilerde pek yazmıyor ama tariflerine her zaman cok güvendiğim YEMEK GÜNLÜĞÜM  sitesindeki mayalı pizza hamuru tarifini denemiştik...O site bu blog derken ben neden yapmıyorum bu işi sesleri kafamda yankılanmıstı...Hatta Van'a gezmeye gittiğimizde hemen kendime bir fotograf makinası almıştım...Emektarı gecen aya kadar kullandım :)) 
Gelelim bugüne...Küçük bir eglence ile başlayan maceram nerelere kadar geldi ve kimbilir ilerde daha neler olacak...toplantılar yapıyoruz buluşmalar ayarlıyoruz sanal arkadaşlığımız gerceğe tasınıyor ve bu beni cok mutlu ediyor....Yanımda olan bana varlığıyla yorumlarıyla ziyaretiyle destek veren herkese cok teşekkür ediyorum iyiki varsınız...
Daha nice paylaşımlarda bulusabilmek dileğiyle....Sevgiler dostlarım....

20 Ekim 2011 Perşembe

YORUM YOK !!!!

7 Ekim 2011 Cuma

TAVUK KÖFTE



Biricik misafirlerim ziyaretiniz için teşekkür ederim...Bugünde tavuklu bir tarif paylaşıyorum...cok isterdim ama gevezelik edemeyeceğim hazırlanmam gereken bir sunum var ve ben bugün çoook yorgunum..Eğitim için karşıya geçiyorum ve yarında devam ediyoruz....Tarif eklemek istiyorum ki blogumu unuttum sanmayın..Sizlere ugrayamacagım bunun için kusura bakmayın...Yarına görüşürüz artık...Öpüyorum kocaman...



MALZEMELER; 
Arkadaşlar tavugu kıyma olarak almadım.Evde yarım kilo kadar tavuk göğsü vardı.Adanada bazı yemeklerde cok sık kullandığımız kuyruk yağıda mutlaka buzlugumda olur.Onları kullandım..
*Yarım kilo tavuk göğsü
*Cevizden biraz daha büyükçe bir parça kuyruk yağı
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tane orta boy kuru soğan
*1-2 diş sarımsak
*Tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon ve kekik
*Kıvama göre galeta unu
*İsteğe göre maydanoz

YAPILIŞI
1-Tavuğu ve k.yağını kıyma makinasına çekiyoruz.Makinası olamayan robot kullanabilir ama iyice cekmek gerek.
2-soganı ve sarımsagı rendeleyip kıymaya ekliyoruz.Ardından galeta unu hariç diğer malzemeleride ekleyip yogurmaya başlıyoruzAzar azar unu ekliyoruz köfte kıvamına gelene kadar yoguruyoruz..İsterseniz ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz
3-Yarım saat kadar dolapta dinlenmesinde fayda var kıvamı tam oluyor.Sonra köfte şekli verip az yağlı kızgın teflon tavada pişiriyoruz..
Ben patates püresiyle servis ettim ve yanına semiz otu cacığıyla sumaklı sogan salatası yaptım...
Afiyet şeker olsun... 

5 Ekim 2011 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN REÇELİMMM

Bayramda Adana'daydık oradan bir sürü şey getirdim ama en cok sevindiğim bu mis gibi böğürtlenlerdi.Yabani böğürtlenler bunlar ve inanın bir saatte 3 kişi anca 1 kilo kadar toplayabildik.Bilirsiniz taa uzuna kadar minik minik dikenleri mevcut...Kendileri coook tatlı bir meyve ama dokunmak ölüm...Her ne kadar 2 ağzıma 2 kovaya şeklinde toplamış olsamda bana reçel için yetecek kadar toplanmıs oldu...


Görünen yol boyunca cift taraflı böğürtlenler yükselmişti ve tam zamanıydı...Sıkı kapaklı bir kaba koydum ve sagsalim İstanbul'a geldi benimle...Aslında biraz yararlarından bahsedeyim size...Böğürtlen yaralar için cok iyi gelen bir yapıya sahip özellikle agız içi diş eti aftlara cok iyi gelir...Kurumuş meyveleri suya konularak yapılan suruplar bagırsaklara iyi gelir düzenler;tansiyonu ve vücuttaki şişlikleri indirmeye yardımcı olur...Tabi benim gibi reçel olarakta bütün sene yiyebilirseniz süper olur...


Yaklaşık 1 kilo böğürtleni tencereye koyup üzerini yarım kilodan biraz daha fazla toz şekerle iyice kapattım...2-3 saat böyle beklettim...Daha sonra cok ağır olarak pişirmeye başladım...Hiç karıstırmadım şeker eriyene kadar.Kaynamaya başladıktan sonrada ateşi biraz daha artırdım kıvamı olana kadar kaynatmaya devam ettim...En son yarım limonun suyunuda ekledim...5 dk daha kaynattım altını kapatıp sıcakken kavanoza doldurdum ılıyınca dolaba koydum...Cok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim...Sevgiler....

3 Ekim 2011 Pazartesi

TAVUK İSKENDER

Akşam eve geldiğimde ne yapacagımı bilemediğim bir gündü yine...Karar verdim hastanedeki gibi bir haftalık yemek menüsü yazıcam eve :)) Aslında okadar cok sey varki diyorsunuzdur belki bazılarınızda benimle hem fikirdir...Yinede menü cıkarmakta fayda var aslında...Sonra akşam eşiniz arayıp ne yemek yaptın canım diyede soramaz gelmesine yarım saat kala sizden bişeyde isteyemez dimi...
Şaka bi yana iyiki varsınız arkadaşlar hemen hemen her gün bloglarda öyle bir geziyorum ki aklımda 1 haftalık yemek listesi beliriyor nerdeyse herşeyi denemek istiyorum...Ve bu durumdan şikayetçi olmayan bir yiyicim var...Her seferinde kilo alıyorum der ama tabagı silip süpürür...
Bugün yeni bir eğitim haftasına başladık 10 gün biraz daha yogun gececek ama yinede tarif eklemeye devam...çok öpüyorum...Afiyet olaaaa!!!


MALZEMELER:
*1 bütün kemiksiz tavuk göğsü
*1 kuru soğan
*2-3 diş sarımsak(tavuk için)
*1 kırmızı kapya biber
* 1 kase yogurt * 1 diş sarımsak
*1 adet pide ekmek
*sıvıyağ *ekmekler için biraz tereyağı *tuz
*terbiyesi için bir tatlı kasığı biber salçası ve
 birer çay kaşığı; kimyon,karabiber,pul biber,kekik ve cay kaşığının ucuyla köri

YAPILIŞI:
1- Göğüs etini yaklaşık 2 saat derin dondurucuda bekletmiştim isterseniz direk kusbasıda kesebilirsiniz.Ben ince ince dilimledim...
2-Tavukların üzerine soğanı ve sarımsagı ince olarak rendeliyoruz..Daha sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz tavukların buzu çözülene kadar bekletiyoruz
3-Pide ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürüyoruz küçük kareler halinde dogruyoruz...Ben güvec kabı kullandım..ekmekleri dizip 15 dk kadar fırınlıyoruz..
4-Tavaya 1-2 kaşık sıvıyağ koyup tavukları kızartıyoruz...ekmeklerin üzerine sarımsak ekleyip biraz incelttiğimiz yogurdu döküyoruz...
5-En üste de nefis kızarmış tavukları veee yemeğimiz hazır...
Afiyet olsuun...

2 Ekim 2011 Pazar

6. BLOG YAZARLARI BULUŞMASI


Sabahın erken saatlerinde kalkıldı,önce şöyle bir blog dünyasına göz atıldı,sonra hazırlanıldı vee 6.blog yazarları buluşması için kadıköye gidildi...Cok cok eglenceliydi..Yine yeni bloggerlarla tanıstım arkadasları gördüm...Bayagı oldu görüşmeyeli e özlüyor tabi insan...cok eglendik gercekten...Sevgili Melike,Meltem,Zeynep ve Esra'ya cok teşekkür ediyorum...ve huzurlarınızda fotograflarla bulusma....

Bu güzel manzara eşliğinde...



Cemilecim Mehtap bizi öpmüş kuzucum :))





Melike'nin yaptıgı muhteşem pasta...Sona kalınca hepsi bize kaldı....



Altın kızlar 

Güzel bir pazar geçirdik ve ellerimiz yine dolu dolu eve döndük...Tasımakta zorlandım....
Selva ,Sinangil,Maggi,Sensodyne,Gürallar ve Feast'e Teşekkür ederiz...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...