28 Kasım 2011 Pazartesi

HATAY USÜLÜ KISIR

Hayırlı haftalar diliyorum dostlarım hosgeldiniz...
Güzel soframızdan tariflere baslıyoruz...Daha öncede kısır tarifi vermiştim ama artık biraz daha farklı yapıyorum acıkcası herkeste cok begeniyor...Zaten İstanbulda tam anlamıyla kısırı yiyemedim hic genelde kıvırcık domates salatalık dogranıyor içine...bu daha farklı...Hatayda genelde bu şekilde yapılır...Fakat koyu renkli bulgur kullanılır aslında ama bende bitmişti normal ince bulgurla yaptım...Kullandığım diğer malzemelerin çoğuda memleketten...nar ekşisi,isot,kırmızı biber salçası,zeytinyağı hatta limon...afiyet şeker olsun...


MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 çay bardağı ince bulgur
*2-3 adet hafif yumuşamış domates
*1 adet kımızı biber
*1 demet (yaklasık 10 adet) taze sogan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze nane
*1 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı kadar nar ekşisi
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*tuz,kırmızı pul biber ve isot (arzu edilen miktarda)
*1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı


YAPILIŞI:
1.İlk aşamada bulgurun üzerine domatesleri rendeliyoruz ve 1 cay bardağı kadar kaynar suyuda ekleyip şişmesini bekliyoruz....
2. Bulgur beklerken yeşillikleri bir güzel yıkayıp ince ince kıyıyoruz....
3.Şişen bulgura tuzu,kimyonu,pul biberi,isotu,salçaları ve limon suyunu ekleyip çiğ köfte yogurur gibi toparlanıp homojen bir renk alana kadar yoguruyoruz...
4.Sonra yeşil soganıda ekliyoruz biraz da o şekilde yoguruyoruz...
5.Son olarak maydanozu naneyi zeytinyağını ve nar ekşisinide karıstırıp tadına bakıyoruz...muhteşeeeemmm!!!
Afiyet olsun....

22 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

canimçektipişirdim dedi ki...

çok severim kısırı ellerine sağlık cnm..

Şirince Tatlar dedi ki...

Çok sevdiğim bir Hataylı arkadaşımın ellerinden yedim bu kısırı ben nefis oluyor gerçekten,,ellerine sağlık sizinki de çok iştah açıcı görünüyor:))

olsada yesek suzan dedi ki...

kısırı her zaman olsada yesemmmm... ellerine sağlık ....

birincisin dedi ki...

harika...yanına birde turşu oldu mu...ne iyi gider ,ellerinize sağlık:)sevgiler:)

el horno de Maria dedi ki...

Me gusta mucho tus recetas,y poder compartir con otras culturas un beso

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuştu tadı hala damağımda ellerine sağlık canım..

kalpkurabiye dedi ki...

yeşilliklerin arasında bir lezzet pınarı:)
vauuww ellerine sağlık tatlım:)

anne eli gibi dedi ki...

harikasın canım benim,nefis görünüyor,benim kısırımda çok güzel olur ama ben ıslatıp şişirerek hiç denemedim hep kavururum,seninki biraz çiğ köfte gibi olmuş,ellerine sağlık canımcım,öperim..

Noblesse dedi ki...

nefissss, sevmeyen yoktur, afiyet olsun.

Unknown dedi ki...

kısır candır :) sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik .Hayirli aksamlar diliyorum.

caferengigül dedi ki...

Nar ekşili kısıra asla hayır diyemem, ellerinize sağlık.

yeşim dedi ki...

hatay,antep,adana çok seviyorum mutfak kültürlerini...yemekleri hakikatten muhteşem oluyor...tıpkı kendi kalp güzellikleri gibi...alıyorum kısırını canım yerine sevgilerimi bırakıyorum.

ihlamurcum dedi ki...

Bayılırım, hatta bu dahada güzel ,yöresel ya. elinize sağlık

Unknown dedi ki...

offf nefisss bayılırım kısıra

Unknown dedi ki...

Bak şimdi ben o kısırın başına otursam kimse kaldıramaz beni yerde,yerim ve doymam..
O kadar çok seviyorum..
En acılısından nasıl güzel olur yaa..:))
Ellerine sağlık hayatım.
Öpüyorum.

Narince dedi ki...

Harika olmuş kısır, ellerine sağlık.

made in funda dedi ki...

gerçekten misler gibi olmuş.ellerine sağlık.

zeymurancafe dedi ki...

şimdi bıle olsa yerım canım ellerıne sağlık harıka olmuş

Saliha dedi ki...

kırmızı bıber harıc bende bu sekılde yapıyorum sızınkı gıbıde denıyecegım ellerınıze saglık :)))

Unknown dedi ki...

Iıımmm bayılırım bu kısıra,Hatay'ın diğer bütün lezzetleri gibi.Ellerinize sağlık...

Blogumda sizi de görmek isterim;
http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

bende malatyalıyım bizim yaptığımız stile benziyor çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...