Hayırlı haftalar diliyorum dostlarım hosgeldiniz...
Güzel soframızdan tariflere baslıyoruz...Daha öncede kısır tarifi vermiştim ama artık biraz daha farklı yapıyorum acıkcası herkeste cok begeniyor...Zaten İstanbulda tam anlamıyla kısırı yiyemedim hic genelde kıvırcık domates salatalık dogranıyor içine...bu daha farklı...Hatayda genelde bu şekilde yapılır...Fakat koyu renkli bulgur kullanılır aslında ama bende bitmişti normal ince bulgurla yaptım...Kullandığım diğer malzemelerin çoğuda memleketten...nar ekşisi,isot,kırmızı biber salçası,zeytinyağı hatta limon...afiyet şeker olsun...
MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 çay bardağı ince bulgur
*2-3 adet hafif yumuşamış domates
*1 adet kımızı biber
*1 demet (yaklasık 10 adet) taze sogan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze nane
*1 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı kadar nar ekşisi
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*tuz,kırmızı pul biber ve isot (arzu edilen miktarda)
*1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
1.İlk aşamada bulgurun üzerine domatesleri rendeliyoruz ve 1 cay bardağı kadar kaynar suyuda ekleyip şişmesini bekliyoruz....
2. Bulgur beklerken yeşillikleri bir güzel yıkayıp ince ince kıyıyoruz....
3.Şişen bulgura tuzu,kimyonu,pul biberi,isotu,salçaları ve limon suyunu ekleyip çiğ köfte yogurur gibi toparlanıp homojen bir renk alana kadar yoguruyoruz...
4.Sonra yeşil soganıda ekliyoruz biraz da o şekilde yoguruyoruz...
5.Son olarak maydanozu naneyi zeytinyağını ve nar ekşisinide karıstırıp tadına bakıyoruz...muhteşeeeemmm!!!
Afiyet olsun....
* 6 çay bardağı ince bulgur
*2-3 adet hafif yumuşamış domates
*1 adet kımızı biber
*1 demet (yaklasık 10 adet) taze sogan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze nane
*1 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı kadar nar ekşisi
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*tuz,kırmızı pul biber ve isot (arzu edilen miktarda)
*1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
1.İlk aşamada bulgurun üzerine domatesleri rendeliyoruz ve 1 cay bardağı kadar kaynar suyuda ekleyip şişmesini bekliyoruz....
2. Bulgur beklerken yeşillikleri bir güzel yıkayıp ince ince kıyıyoruz....
3.Şişen bulgura tuzu,kimyonu,pul biberi,isotu,salçaları ve limon suyunu ekleyip çiğ köfte yogurur gibi toparlanıp homojen bir renk alana kadar yoguruyoruz...
4.Sonra yeşil soganıda ekliyoruz biraz da o şekilde yoguruyoruz...
5.Son olarak maydanozu naneyi zeytinyağını ve nar ekşisinide karıstırıp tadına bakıyoruz...muhteşeeeemmm!!!
Afiyet olsun....
22 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:
çok severim kısırı ellerine sağlık cnm..
Çok sevdiğim bir Hataylı arkadaşımın ellerinden yedim bu kısırı ben nefis oluyor gerçekten,,ellerine sağlık sizinki de çok iştah açıcı görünüyor:))
kısırı her zaman olsada yesemmmm... ellerine sağlık ....
harika...yanına birde turşu oldu mu...ne iyi gider ,ellerinize sağlık:)sevgiler:)
Me gusta mucho tus recetas,y poder compartir con otras culturas un beso
çok güzel olmuştu tadı hala damağımda ellerine sağlık canım..
yeşilliklerin arasında bir lezzet pınarı:)
vauuww ellerine sağlık tatlım:)
harikasın canım benim,nefis görünüyor,benim kısırımda çok güzel olur ama ben ıslatıp şişirerek hiç denemedim hep kavururum,seninki biraz çiğ köfte gibi olmuş,ellerine sağlık canımcım,öperim..
nefissss, sevmeyen yoktur, afiyet olsun.
kısır candır :) sevgiler...
Canim ellerine saglik .Hayirli aksamlar diliyorum.
Nar ekşili kısıra asla hayır diyemem, ellerinize sağlık.
hatay,antep,adana çok seviyorum mutfak kültürlerini...yemekleri hakikatten muhteşem oluyor...tıpkı kendi kalp güzellikleri gibi...alıyorum kısırını canım yerine sevgilerimi bırakıyorum.
Bayılırım, hatta bu dahada güzel ,yöresel ya. elinize sağlık
offf nefisss bayılırım kısıra
Bak şimdi ben o kısırın başına otursam kimse kaldıramaz beni yerde,yerim ve doymam..
O kadar çok seviyorum..
En acılısından nasıl güzel olur yaa..:))
Ellerine sağlık hayatım.
Öpüyorum.
Harika olmuş kısır, ellerine sağlık.
gerçekten misler gibi olmuş.ellerine sağlık.
şimdi bıle olsa yerım canım ellerıne sağlık harıka olmuş
kırmızı bıber harıc bende bu sekılde yapıyorum sızınkı gıbıde denıyecegım ellerınıze saglık :)))
Iıımmm bayılırım bu kısıra,Hatay'ın diğer bütün lezzetleri gibi.Ellerinize sağlık...
Blogumda sizi de görmek isterim;
http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/
bende malatyalıyım bizim yaptığımız stile benziyor çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder