22 Aralık 2011 Perşembe

GEÇ KALAN CEVAP-ÖDÜL-MİM

Sevgili değerli bitanecik arkadaslarım..sizlerden bir süredir uzak kaldım...kusuruma bakmayın olurmu....Teknik psikolojik ve işsel nedenlerden dolayı giremedim bloga...Aslında içim içimi yiyor biseyler yazmak ve tarif paylasmak için ama neden bilmiyorum üzerimde anlamsız anlamsız oldugu kadarda sinir bozucu bir agırlık var.....
Kıştan mütevellit mi bilmem ama beni bu havalar bozdu galiba canlarım..Tam bir yaz cocugu olarak ben kıstan pek haz etmiyorum...Helede yagmurda karda sabahın kör karanlığında uyanıp 3 vasıta değiştirip yaklasık 2 saat süren bir yolculuk yapıyorsanız kıs sizin düşmanınız oluyor...Her ne kadar yolculugu sevsemde hergün bu ritueli tamamlamaya calışmak beni yordu...dolmuş-taksi-deniz otobüsü-vapur-tren İstanbulda kullanılabilecek ne kadar vasıta varsa kullandım galiba...Her birinin ayrı kokusu ayrı hikayesi mevcut bende...Zekli zevkli tabi ama ne bilim evde oturup dısarıyı elde bir bardak kahve yada corbayla izlemek usul usul karın indiğini dogayı beyaza boyadıgını görmek daha güzel olabilir...Bende bunu yasamak istiyorum mümkünse...

Biran önce üzerimdeki bu buhranı atıp yepyeni tariflerle ve güzel fotograflarla geri dönmek istiyorum...
Evrene sizin huzurunuzda duyurmak istiyorum...Terzi kendi söküğünü dikemez derler bedeki de o hesap depresyona girmekten korunmayı herkese anlatırken ben kısın kurbanı mı oluyorum ne??
Neyse neyse adını anmayalım cagırmayalım dünyamıza yemek yapalım pasta yapalım misafir agırlayalım gezmelere gidelim....Ama öncelikle arkadaslarımızın bize hediye ettiği güzellikleri görelim...duyuralım ve mutlu olalım...
sevgili Reyhan-Anne eli gibi beni COK YÖNLÜ BLOGGER ödülüne layık görmüş...Ve hayatımdaki 7 gerçeği sormuş....Ona cok cok teşekkür ediyorum...
Hayatımdaki 7 gerçek:
1. Hayatımı kurmama ve birey olmama yardımcı oldukları için ailem

2.Bana aşkı sevgiyi sevilmeyi ve mutlu olmayı ögrettiği bu duyguları yasattıgı için müteşekkir oldugum sevgili eşim...
3.Her ne kadar trafiğini sevmesemde her kösesine hayran oldugum ve bana sevgilimi veren İstanbul
4.Baktığım her hastada ayrı heyecanlar yasadıgım tedavi ettiğim insanların saglıklarına kavustuklarında duydugum haz dolayısıyla mesleğim Doktorluk...
5.Tabiki yeni insanlar yeni ve cok güzel arkadaslıklar kurmamı saglayan bitanecik BLOGUM ve mutfagım
6.Her zaman yasamaktan zevk aldıgım bereketli topraklarıyla memleketim Adana
7.Ve karakter olarak tam bir hümanist olmam ayrıca duygusal biraz melankolik biraz cılgın birazda becerikli olmam :))

Bende  sevgili  Nilay,Derya,Cemile,Bahar,Funda ve Suzan a ödülü ve mimi yolluyorum....sevgiler...hoscakalın....

fotograf alıntıdır                                             


9 Aralık 2011 Cuma

BİBERLİ SUSAMLI EKMEK

Herkese merhaba....
Blogu özlemişim dogrusu gerci yine bos durmuyorum herkesi ziyaret etmeye calısıyorum...ama yazmayınca bosluk oluyor insanda...Farklı bir bloga girdiğim zamanda ordan oraya derken zman nasıl geciyor anlamıyorum...bu ara hastada fazla gelmiyor zaten tadını cıkarıyorum sizlerle olmanın...Her geçen gün yorum sayımın fazlalaşmasıda beni ayrıca cok mutlu ediyor hepinize teşekkür ediyorum...
Bugünki tarif te Adana-Hatay usulu bir tarif...acı severler bayılacak...

Kahvaltıda beş çayına yada benim gibi akşam yemeğinde bile menüye dahil olabilecek lezzetli ve doyurucu bir tarif arkadaşlar...
Ben buyuk boy kare borcamda yaptım miktarı kendiniz ayarlayabilirsiniz..


MALZEMELER:
hamuru için
*3-4 su bardağı un
*biraz tuz
*Yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*ılık su
harcı için
*1 tatlı kaşığı acı biber salçası            *1 tatlı kaşığı tatlı biber    
*1 tatlı kaşığı domates salçası               *1 domates rendesi
        *1 tatlı kaşığı acı pul biber                    *1 cay kaşığı karabiber             
*1 tatlı kaşığı dağ kekiği             *1 yemek kaşığı susam  
* 1 tane sogan rendesi          *10-12 adet yeşil zeytin   
*1 adet kırmızı biber          *2-3 yemek kaşığı zeytinyağı




HAZIRLANMASI:


1-Hamuru ekmek yapar gıbı hazırlıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz...
2- Zeytinleri ve kırmızı biberi ince dogruyoruz salçalar ve diğer malzemelerle karıştırıyoruz..
3-Mayalanan hamuru hafif yaglanmıs ve unlanmıs kalıba elimizle aca aca seriyoruz ve üzerine harcı üzerine seriyoruz...200 derecede yaklasık yarım saat pişiriyoruz...afiyet olsun...

5 Aralık 2011 Pazartesi

PANE MERCİMEK KÖFTESİ VE DUCROS

Sizlere biraz farklı ama bir o kadar güzel Pane Mercimek Köftesi tarifini vermek istiyorum...Knorun yemek kitabından aldım tarifi ve cok hoşuma gitti...Çayın yanına yemeğin yanına garnitür olarak kullanabilirsiniz...Gün menüleri içinde harika bir alternatif....Ben tarifi sevgili Özlem'in ev sahibesi olduğu ''ÇAY KAHVE BAHANE'' etkinliğine gönderiyorum...Denemenizi tavsiye ederim...Kızartma cok agır olur diye düşünmeyin hiç yağ çekmedi ama sıcak yerseniz daha lezzetli oluyor benden söylemesi.....

Ayrıca size Ülker'in yeni cıkardığı DUCROS markasından bahsetmek istiyorum...Ben genelde baharatların çoğunu evde kendim öğüterek kullanırım...Gecenlerde markette görünce denemek istedim kimyon aldım...Arkadaşlar evde paketi açmamla birlikte mutfak kimyon koktu kendi öğüttüğüm dısında bu kokuyu hiçbir markada almamıstım...Cok begendim ve diğer baharatlarınıda denedim hepsi bir harika...Kırmızı acı pul biberi tam benlik...Bu mercimek köftesindede kullandım...Şiddetle tarifide baharatıda tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*4 su bardağı su
*2 adet kuru sogan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı tereyağ
*yarım demet maydanoz
*tuz,karabiber,kimyon,pul biber

Pane için:
*1 yumurta  *Pane harcı yada kaplama unu
*kızartmak için sıvıyağ

     Hazırlanması:
    1- Mercimekler biraz yıkandıktan sonra 4 bardak su tuz eklenerek yumusayıncaya kadar haşlanır ardından bulgur eklenir.Bir kaç taşım kaynadıktan sonra kimyonuda eklenir ve tencerenin agzı kapatılır yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
   2-Bu arada kuru soğanlar yemeklik şekilde doğranır ve tereyağında güzelce kavrulur...Salça ve baharatlarda eklenerek biraz daha kavrulur...
   3-Dinlenmiş olan bulgurun üzerine soğanlar eklenir biraz ılıyınca yogrulmaya başlanır...
   4-En son ince kıyılmış maydanoz eklenir ve yogurulur...
   5-Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır...Önce yumurtaya sonrada pane harcına bulanıp kızgın yagda kızartılır...afiyet olsun....
  

1 Aralık 2011 Perşembe

HAVUÇLU KIŞ PASTASI VE TuzBiber DERGİSİ

Arkadaşlar Aralık ayının ilk günü kış kendini gitgide gösterirken sizlere pastayla merhaba diyorum....Veee bir sürpriz daha TuzBiber Dergisinde tariflerim yayımlandı...Bu pastayla beraber 3 tarif mevcut....Diğer tarifler için TuzBiber dergisine yönlendiriyorum....


Malzemeler:

*3 yumurta  
*1 su bardağı toz şeker 
* 2/3 su bardağı sıvıyag 
* 1 paket süt kreması
* 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç *1 tatlı kaşığı vanilya aroması 
*1 paket kabartma tozu 
*2 su bardağı un 
*1 limon kabuğu
*yeterli miktarda ceviz,tuzsuz antep fıstıgı,fındık ve kus üzümü...


ara kreması için :
*1 paket vanilyalı hazır pasta kreması *300 ml soğuk süt 
*1-2 adet kestane şekeri







Yapılışı: 
1-Yumurta vanilya aroması limon kabuğu ve şeker mikserde 2-3 kat olana kadar cırpılır..
2- Sonra sıvıyağ ve krema eklenir düşük devirde biraz daha cırpılır.
3- Havuç rendesi eklenerek biraz daha cırpılır...Un ve kabartma tozuda bu karışıma yavas yavas eklenir tahta kasıkla karıstırılır en son kuruyemişler ve kuş üzümü eklenip yağlanıp unlanmış pandispanya kalıbına dökülür...170 derecede yaklasık 45 dk pişirilir.
4-Krema tarife göre hazırlanır pişen kek ikiye bölünüp araya krema sürülür ve kestane şekerleri dizilir...üst kek kapatılır...üzeri istendiği gibi süslenir...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...