30 Nisan 2013 Salı

Zeytinli Dağ Kekikli Mısır Ekmeği


Cok güzel bir haftasonundan sonra pazartesi işleri halletmek salıya da tarif eklemek kalıyor...Nihayet güneşi gördük...İliklerimizi ısıtan bizi bahcelere düşüren hatta bazen terleten bahar güneşini gördük sonunda...Cumartesi günü sevgili arkadasım Nilgün Komar bendeydi süper ötesi bir kahvaltı yaptık özlemiştim....

Haftayı çalışarak geciriyorsanız eger sizde benim gibi haftasonunu iple cekenlerdensiniz öyle değil mi?
Persembeden de baslıyorum acaba bu haftasonu kahvaltıya ne yapsak diye...Zaten kahvlatı dediğimizde saat 11-12 yi bulan brunch oluyor tabi...
Malum yaz da yaklasırken kilolarımıza dikkat edip hamur işini sofralarımızdan biraz olsun uzaklastırıyoruz...Sebzelerde misss gibi tazecik yumuluyoruz yeşilliğe domatese salatalıga..Fotografın kösesinde kalmış rokalarım yavrularım...annemin dediği gibi bu sene bir bostan roka yedim herhalde...Hem cok severim hemde bol bol süt yapıyor diye habire yedim...Yumurta salatası ve menemen yaptık...Hamur işi de dayanamayıp bari bir çeşit olsun diye mısır ekmeği yaptım...Eee ben Rize gelini Nilgün Trabzon'lu olunca Karadenizi soframızda anmadan edemedik tabi...Klasik mısır ekmeklerinden farklı biraz kek gibi ama kahvaltı için uygun oluyor....Denemeniz ve afiyetle yemeniz dileğiyle...


Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su b. süt
*1,5 su b.mısır unu
*1,5 su b. bugday unu
* 3 yemek kaşıgı sıvıyag
*mahlep
*1 kabartma tozu
*1 cay kasıgı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
üzeri için
zeytin ve dağ kekiği

Yapılısı:
  1. Kuru malzemeleri bır kapta karıstırın.
  2. Yumurta,süt ve yagı cırpın kuru malzemeleride ekleyip biraz karıstırın...
  3. Kek kalıbını yaglayıp harcı dökün üzerine dogranmıs zeytınleri ve kekiği ekleyip 180 derecede yarım saat kadar pişirin...




24 Nisan 2013 Çarşamba

IC BAKLALI ZEYTINYAĞLİ ENGINAR


Merhaba arkadaşlar nihayet havalar ısınmaya başladı...Ben postu yazmaya başladığımda ayin 24 uydu yani bizim 8. Ayimiz  doldu.İlk Çocuk bayramimizi da yaşadık bu arada vakit bulup pc başına oturamadim...Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu geçireceği nice bayramlar olur umarım....Evet havalar kendini buldu bizde öyle tabi...Neselendik keyiflendik güneşi görünce...Tarif görüldüğü üzere enginar bey...
Senede hiç olmazsa bir kere yenmesi gerek belki biliyorsunuz...Tam mevsimindeyiz kacirmayin derim...Hele de yine mevsiminde olduğumuz taze iç baklayla...A ve B vitamini içeren ve karacigerimizi  tertemiz yapan bu bitki çok ilginçtir ama papatyagillerden...
Denemelisiniz mutlaka tadıda böyle çok güzel oluyor...

Malzemeler
*4 enginar
*yarım kilo taze iç bakla
*2 soğan 
*dereotu zeytinyağı tuz ve çok az şeker

Yapılışı:
  1. İlk is baklalari soymak kalın kabuğu çıkarırsanız daha lezzetli olur.Soğanı yemeklik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz.
  2. Baklayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz tuzunu ekleyip enginarlari ters olarak üzerine diziyoruz..
  3. Üzerini çok geçmeyecek kadar su ve bir tutam sekeri ekleyip kısık ateşte pişirin.15 Sonra enginarlari ters cevirin 15 Dk daha pisirin..
  4. Ateşten alınca dereotunu dograyin...servis yaparken enginarlari baklayla doldurun....afiyetle yiyin...

17 Nisan 2013 Çarşamba

NEFİS POĞAÇA

 Merhabalar...
Bu soguuukkk İstanbul ne zaman nisan oldugunun farkına varacak bilmiyorum....Artık hava ısınsa da ssoyle gezsek dolassak...Tibet Yankı bile 2 günde alıstı acık havaya günese...Hava sogudugundan beri yine huysuzluk dizboyu...
Tamam zaten uykuyla pek aram yoktu ama bir bebek bu kadar mı az uyur...Gündüz uykusunu sevmem gecede oyylee saatlerce uyumam Tibet aynı ben...Uyutmasam 24 saat ayakta...Öyle oluncada beni yogun ve yurgun saatler bekliyor...Doğdugunda ''Kızım merak etme kırkı cıkınca uykusu degısır'' dediler ...yok...''Hele bi altı ayı doldursun'' dediler oda yok bakalım 1 yasına ne diyecekler artık...
Evet sizlerle güzelmi güzel puf bir poaca paylasıyorum...Mutlaka deneyin memnun kalacaksınız....


MALZEMELER:
*2 su bardağı ılık hatta sıcaga yakın süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 yumurta bir yumurtanın beyazı içine sarısı dışına
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1-2 çay kaşığı tuz
*1 paket yaşmaya
*alabildiğince un ortalama 4-5 bardak alıyor
üzeri için
*susam

YAPILIŞI:

  1.   Sütü,sıvıyağı,şekeri ve yumurtayı karıştırın.Mayayıda ekleyip 5 dk bekleyin..
  2. Yaklaşık 2 bardak una tuzu karıştırın ve süt karışımına ekleyin.
  3. Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayana kadar un ekleyerek yoğurun.1 saat kadar sıcak ortamda hamuru mayalanması için bekletin.
  4. Hamur iki kat olacaktır.Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirin.İçine istediğiniz malzemeyi ekleyin.Üzerlerine yumurta sarsı sürüp susam serpi
  5. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

11 Nisan 2013 Perşembe

HECHA İLE BLOGGERLAR BAHARA MERHABA DEDİ....




Canlar...bloggerlar...arkadaşlarım merhaba....


Hala havanın bizimle dalga geçtiği günler devam etsede biz bloggerlar baharada merhaba dedik...
Geçtiğimiz cumartesi günü ana sponsorumuz hecha nın katkılarıyla Balon cafede coook güzel bir kahvaltı yaptık...Bitanecik arkadaşım Senem organize etti...Ve ne kadar şanslıyız ki hava çok güzeldi...
Hecha-Yağız İzgül bizi uzun zamandır görüşemediğimiz blogcanlarla bulusturdu ve cok eglenceli bir gün gecirmemizde vesile oldu cok teşekkür ederiz....Senemciğim seni kucaklıyorum ve öpüyorum herşey için teşekkür ederiz emeğine ellerine saglık...Bebişinle uzun saglıklı bir ömür diliyorum sana...
Sanal ortamda görüşüp konuştugum takip ettiğim arkadaşlarımla orada tanısma imkanı buldum birazda bunda dolayı cok seviyorum toplantıları...
Ayrıca diğer sponsorlarımızada katkıları için teşekkür ederim...
Bitanecik oğlumla ve sevgili annemle katıldık...Hepinizide çok özlemişim arkadaşlar...Ha bu arada gelin bile bulduk valla...Benimki hemende elini atmış önce bir baktılar birbirlerine sonra kaynastılar tabi...Gerçi ikisininde tek derdi bişeyler ısırmak olunca zor foto cektik....

 Afillikitap bize cok güzel bir kitap hediye etti...Kendi resim ve yazılarımızdan olusan bir album gibi düşünün cok begendim siparişi hazırlıyorum kargoyla yollayacaklar...
Durance hediye çekiyle,Algida dondurmasıyla,Simit sarayı simitleriyle,Makarnalütfen el yapımı renkli makarnalarıyla,Orkide hareketi ürünleriyle destek oldu...Ayrıca Tavsiye kanalı şirinmi şirin bir melek biblosu hediye etti....
Arkadaşlarımla beraber nefis cupcakeler yapıp katkıda bulunmak istedik..Tarif benim 2008 de paylaştıgım tarif oldu ve cok begenildi...
Kahverengi kremalıları ben yaptım diğerlerini...Senem Funda Ayşegül Sibel Seher yaptılar...Aceleden fot çekememişim Mahsunprensesten aldım...Diğer fotolarda bunlar sevgiler saygılar....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...