Cok güzel bir haftasonundan sonra pazartesi işleri halletmek salıya da tarif eklemek kalıyor...Nihayet güneşi gördük...İliklerimizi ısıtan bizi bahcelere düşüren hatta bazen terleten bahar güneşini gördük sonunda...Cumartesi günü sevgili arkadasım Nilgün Komar bendeydi süper ötesi bir kahvaltı yaptık özlemiştim....
Haftayı çalışarak geciriyorsanız eger sizde benim gibi haftasonunu iple cekenlerdensiniz öyle değil mi?
Persembeden de baslıyorum acaba bu haftasonu kahvaltıya ne yapsak diye...Zaten kahvlatı dediğimizde saat 11-12 yi bulan brunch oluyor tabi...
Malum yaz da yaklasırken kilolarımıza dikkat edip hamur işini sofralarımızdan biraz olsun uzaklastırıyoruz...Sebzelerde misss gibi tazecik yumuluyoruz yeşilliğe domatese salatalıga..Fotografın kösesinde kalmış rokalarım yavrularım...annemin dediği gibi bu sene bir bostan roka yedim herhalde...Hem cok severim hemde bol bol süt yapıyor diye habire yedim...Yumurta salatası ve menemen yaptık...Hamur işi de dayanamayıp bari bir çeşit olsun diye mısır ekmeği yaptım...Eee ben Rize gelini Nilgün Trabzon'lu olunca Karadenizi soframızda anmadan edemedik tabi...Klasik mısır ekmeklerinden farklı biraz kek gibi ama kahvaltı için uygun oluyor....Denemeniz ve afiyetle yemeniz dileğiyle...
Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su b. süt
*1,5 su b.mısır unu
*1,5 su b. bugday unu
* 3 yemek kaşıgı sıvıyag
*mahlep
*1 kabartma tozu
*1 cay kasıgı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
üzeri için
zeytin ve dağ kekiği
Yapılısı:
- Kuru malzemeleri bır kapta karıstırın.
- Yumurta,süt ve yagı cırpın kuru malzemeleride ekleyip biraz karıstırın...
- Kek kalıbını yaglayıp harcı dökün üzerine dogranmıs zeytınleri ve kekiği ekleyip 180 derecede yarım saat kadar pişirin...