13 Aralık 2013 Cuma

TAHİNLİ CITIR

Eveeet ha yagdı ha yagacak derken sonunda kar da geldi...İstanbul her zamanki gibi sanki ilk defa kar görüyormuscasına acemi tabi...Trafik aynı çileli hallerde ara sokaklar desen pateni tak kay...Benim gibi sindiremiyor kışı karlı havaları...Adanalı oldugumdanmıdır bilmem ama sevemedim gitti karlı havaları...Ha derseniz ki sooyle evde kanepede battaniyenin altına gecip pencereden izlersen bide elinde bir kahve olursa süper derim...Ama sabah oldugunu anlayamadıgın bir karanlıkta sıcacık yatagından kalkıp 20 km yi nasıl gidecegını dusunursen hiç zevkli olmuyor...Aranızda bana hak verenlerde vardır eminim...Simdi evde oturup kahve içenlere bir tarif geliyor...Harika citir citir kurabiye tadında tatlı....





Malzemeler:

*2 adet yufka

*1 su bardağı tahin

*2-3 yemek kasiği sıvıyag

*1 su bardagı ceviz

2-3 yemek kaşığı esmer şeker


Yapılışı:
  1. Bir kasede sıvıyag ve tahını karıstırıyoruz...Yufkayı serip uzerine fırcayla suruyoruz...
  2. Üzerine avucumuzla ceviz ve birazda esmer seker serpiyoruz ve rulo sarıyoruz
  3. Daha sonra istediğiniz ölçüde keserek tepsiye dizin uzerine cok az tahın ve esmer seker serpip 200 derecelik fırında 10 dk pişirin.....Afiyet olsun....

9 Aralık 2013 Pazartesi

SEBZE SOTE EŞLİGİNDE KÖRİLİ TAVUK

Yepyeni bir tarifle merhaba arkadaslar...Yorucu bir hafta yine yorucu uykusuz bir haftasonuyla tamamlandı...Yine Tibet Yankı yaptı yapacagını 2 gece uyutmadı.Şu sıralar heryerde grip var tabi bizim eve de ugradı...Benden tüm aileye yayıldı maalesef...Yani evde huzursuz hasta bir bebek 3 yetişkin geziyoruz...Ne kadar dikkat edersek edelim gripten kacılmıyor...
Tabi bol vitaminli tarifler yapmak gerek boyle olunca...Bu tavuk benim favori tariflerimden biri hem cok kolay hemde inanılmaz lezzetli oluyor...Afiyet olsun....

             Malzemeler        
*Kişi sayısı kadar kemiksiz tavuk kalça
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı köri
*Sıvıyag,tuz
           Yapılışı
1-Tavukları 2-3 parcaya ayırıp tuzlayıp biraz bekletiyoruz (bu tavugun kötü kokmasını engelliyor ne kadar beklerse okadar iyi) Sonra iyice yıkıyoruz
2-Tavaya sıvıyag alıyoruz tavukları ekleyıp suyunu salıp cekene kadar kavuruyoruz.
3-Kavrulmaya baslayınca sarımsagı ve ince kıyılmıs sarımsagı ekleyıp bıraz daha kavuruyoruz ve hazıııırrr....
Tavugu ılk basta tuzlayınca tekrar tuzlamaya gerek kalmıyor ama yınede size kalmıs... 
 
Sebze sote için ben karnabahar brokoli havuç bezelye ve mısır kullandım siz sevdiğiniz sebzeleri secebilirsiniz...
Önce sebzeleri tuzlu suda biraz hasladım...
Sonra suzup soguk suya daldırdım ki rengi güzel kalsın..
.Daha sonra tavaya biraz zeytinyagı koydum sebzeleri 5 dk kadar soteledim...En son biraz pul biber karabiber ekledim...

5 Aralık 2013 Perşembe

YUMURTASIZ SUCUK MENEMENİ

Artık hızlanmanın vaktidir deyip gaza basmış durumdayım...İstikrarlı blogger olmanın altın kuralı herhalde bu '' Her gün yayın yap'' ki unutulmayasın....
Dünya halleri işler güçler cocuklar okullar evler kocalar....Ve arada sırada bilgisayar basına oturabilmenin verdiği mutlulukla geciyor günlerimiz dimi arkadaslar...
Hani bir reklam dönüyor ya radyolarda bir markanın camasır makinası reklamı kurutmalı olanı...Bayılıyorum denk gelirse dinleyin mutlaka herseye yetebilen annelerimiz diyor reklamda bu bizler oluyoruz tabi...Benden kac tane olsa bilmem ama hepsine bir iş bulurum :))Amaaa yine de mutfaga girmeye devam tariflere devam....sevgiler....

Malzemeler:2 kişi için
*1/4 kangal sucuk
*2 yeşil biber
*1 kırmızı biber
*2 domates
*zeytinyagı,tuz ,karabiber

Yapılışı:
1-Biberleri yemeklikten biraz buyukce dograyıp zeytinyagında soteleyin
2-Sucukları ekleyip biraz daha kavurun..
3-En son olarak soyulup dogranmıs domatesi ekleyip suyunu cekene kadar kısık ateste pişirin...
Dilerseniz yumurta kırabilirsiniz ama biz bu sekilde daha cok seviyoruz...

4 Aralık 2013 Çarşamba

KAHVALTILIK SOS


Merhabalar arkadaşlar...Biraz gec kalmıs olabilirim tamam kabul ediyorum ama kıs hazırlıgı olarak bu tarifi not edin lutfen...Tarif yabancı aslında Turkçeye cevirip yaptım iyiki denemişim cok begendik...
Sabah kahvaltıda yemekten baska makarnaya pizzaya kullandım cok yakıstı...Artık hazır gıdalarda iyice uzaklastık tabi..Eskidende cok haz etmezdim kendim yapmak isterdim zamanım olmazdı...Şimdi zaman yaratmaya ugrasıyorum ama yinede bu sene coook sey yaptım demiştim size... Hemen tarife gecelim...Afiyet olsun...

Malzemeler:
*1,5 kg Yuvarlak domates
*2 tane buyuk dolmalık kırmızı biber
*1 tane acı kırmızı chili biberi
*1 buyuk sogan
*4 diş sarımsak
*1 dal taze biberiye-yada bir kasık kuru biberiye
sosu için;
*yarım bardak domates sosu
*2 kasık zeytinyagı
*1 yemek kasıgı şeker
*1 tatlı kasıgı kalın tuz
*karabiber

Yapılışı:
1-Domatesler ve biberleri gelişigüzel dograyın ve fırın tepsisine yaglı kagıt koyup dizin...
2-Üzerine soganları sarımsakları ve biberiyeyi de dograyın...
3-Sos malzemelerini karıstırın ve dogranmıs sebzelerin uzerinde gezdirerek dokun..
4- 160 derecelik fırında 2 saat pişirin nerdeyse suyunu cekecek gibi olacak...
5-Sıcakken robottan gecirip steril haldeki kavanozlara doldurun...Ters cevirip bir gun sonra kaldırın...

2 Aralık 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KEK


Ne zaman olursa olsun yenebilecek bir lezzet Havuçlu Kek...Baharatlı olusumu cevizlerimi bilmem ama beni benden alır gercekten....Bir çok tarif denedim ve tabiki kendime özgü bir tarif geliştirdim sonunda.Resimde gördüğünüz kalıp yaklasık 20 kişilik normal kek kalıbı ve sadece 2 yumurta kullandım...Siz kendinize göre arttırabilirsiniz...
Ailecek cok seviyoruz kekleri Tibet Yankı yedikçe de benim hosuma gidiyor...Baslarda ona ozel kekler kurabiyeler yapıyordum acıkcası seker tuketmesini istemedim...İlerleyen zamanlarda bebek tarifleri adı altında yayınlamayı düşünüyorum bakalım hayırlısı suanda bile iş yerinde iki arada bir derede yazıyorum...Kusura bakmayın arkadaslar...sizleri özluyorum gercekten...Sevgiler...

Mazlemeler:
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı rendelenmiş havuç
*Yarım su bardağı sıvıyag
*Yarım su bardagı ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
*yarım cay kasıgı toz zencefil
*1,5 su bardağı un
*yarım paket kabartma tozu
*Yarım cay kasıgı karbonat
*vanılya
Yapılışı:
1-Yumurta ve seker iyice kabarana kadar cırpılır..Bu arada un k.tozu karbonat vanılya ve baharatlar bir kapta karıstırılıp elenir...
2-Yumurta karısımına sıvıyag eklenır cok az daha cırpılır sonra havuclar ilave edilir bu asamadan sonra tahta kasıkla cırpın.
3-En son azar azar un karısımını ekleyin çok katı olmayan bir hamur olmalı...Yaglanmıs unlanmıs kek kalıbına dokulup kek gibi pişirilir...Yani 175 derecede yaklasık yarım saat...
Afiyet Olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...