12 Mayıs 2013 Pazar

YAŞAM KAYNAĞIM...TİBET YANKI...

Onu hissetmenin ne demek oldugunu,
Her hareketinde kalbimin verdiği tepkiyi,

Onu gördüğüm ve
Kucagıma ilk aldıgım andaki duyguyu,

Gözlerini acıp bana baktığı ilk anı,
Onu emzirmeye basladıgım zamanı,
İlk uykusuz gecemizi,
Her ağladığında hissettiğim acıyı,
Kucağımda uykuya dalmasını,
Onu uykudayken izlemenin verdiği huzuru,

Yogunluk ve yorgunluga ragmen allahın verdiği sabrı,
Yüzündeki bir gülümsemeyi görebilme heyecanını,
sesini kahkahasını duymak için neler yapılabileceğini
Ve dünya üzerindeki en muhteşem en büyük AŞK' ı;
ANNE OLUNCA ANLADIM....
Tıpkı ANNEM'in dediği gibi....
Bu benim ilk anneler günüm...Bitanem Oglum bana en büyük hediyeydi zaten ama daha iyisi ne olur derken cumartesi aksamı ve pazar sabahı agzından su kelimeleri duydum...'''Aaaaııııınnnneen nnenneennee'' gibi biseydi galiba...Baba demişti dede demişti ama anne yi bugune saklamıs akıllı oglum...Önce bu duyguları bana yasattığı için allaha sükrediyorum ve hala benim hatta oglumun kahrını cektiği için anneme cok cok tesekkür ediyorum...annelerini kaybetmiş cocuklara cocuklarını kaybetmiş annelere allahtan sabır diliyorum....
Başta biricik annem olmak üzere tüm anneler anne adayları biyolojik olmasa bile ruhen anne olanlar anneler gününüz kutlu olsun...İyiki varsınız...



3 Mayıs 2013 Cuma

Ödüllü MEKİK BÖREK


Bugün cok güzel bir yerde kahvaltıdaydık...Tavsiye kanalı beni sevgili Şefika ile çay saatine davet etti...Moda Teras ta cok eglenceli bir gun gecırdık...Ülker Teremyag bize sponsor oldu...Bizde teremyagla hazırladıgımız nefis lezzetlerle katıldık...Eskiden beri teremyag kullanıyorum ve tadı cok hosuma gidiyor...Tereyağını kokusundan dolayı tüketemiyorum ve teremyag koku bırakmayan ama margarın gibi olmayan cok özel bir yag...Tavsiye meleği olduktan sonra bana paket yolladılar ve afiyetle yedik..

Bu tarif arkadaslarım tarafından birinci secildi ve Arçelik tost makinasıyla ödüllendirildim...Herkese çooook teşekkür ederim....Erken anneler günü hediyesi oldu benim için...
Sabah Tibet erken kalktıgı için nasıl olsa uyanıyoruz börekleri sabah yapayım demiştim...Ama iki ayagım bir pabuca girmedi değil...Tibet durmadı bir türlü beni istedi annem aldı hamuru annemi istedi ben aldım hamuru...Acıktı bir yandan emzirip bır yandan fırına bakıyorum sonra giyin hazırlan derken neyseki cıktım evden.Yarım saat gecikmeyle toplantıya katıldım...Herkes muhtesem tariflerle gelmişti bayıldım...Ellerinize saglık arkadaslar..Benmde tarifim cok sevildi...Yapılışı cok zor değil ama ben sabah yetiştireceğim için fotograflayamadım...artık bi dahaki sefere...

Maizemeler:

*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*100 gr teremyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*yarım paket yaşmaya
*alabildiğince un

iç harcı:
*250 gr kıyma
*2 haşlanmış patates
*1 kuru sogan
*tuz karabiber
*Yarım cay kasıgı muskat
*1 cay kaşıgı tane kimyon
*2 yemek kaşıgı teremyağ

 ayrıca hamuru acmak için nişasta ve üzeri için 100 gr kadar teremyag

Yapılışı:
  1. Hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıstırıp unu azar azar ekleyerek poğaca hamuru kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
  2. Hamur dinlenirken iç harcı için soganı ve kıymayı teremyagda kavuruyoruz piştikten sonra haslanmıs patatesle karıstırıyoruz..Tuz karabiber muskat ve kimyonu ekleyip sogumaya birakıyoruz...
  3. Hamuru önce 2 ye daha sonra herbir parcayı 8 bezeye ayırıp nişastayla tabak kadar acıyoruz.
  4. 8'er 8'er üstüste koyuyoruz tüm hamuru merdaneyle inceltiyoruz.Kare seklinde yaparsanız daha kolay olur..
  5. Sonra bir ucundan kıvırıyoruz rulo hale geliyor.Her bir ruloyo yaklasık 2 cm kalınlıgında kesiyoruz..
  6. Kestiğimiz parcaların iç yüzü spiral halini almıs oluyor elimizle yada merdaneyle inceltiyoruz iç harcını koyup ucları yapıstırıyoruz...Yapısan kısım alta gelecek sekilde tepsiye diziyoruz..
  7. Teremyağı eritip 1 er yemek kasıgı kadar herbir mekiğin üzerine döküp 200 derecelik fırına veriyoruz.Cabuk pişiyor arada kontrol etmeniz gerek...Afiyet olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...