Bu tarifide sevgili arkadaşım Lama'dan öğrenmiştim.Malum Filistin mutfağında bol bol et oluyor.
MALZEMELER:(4 kişilik)
*5 adet haşlanmış patates
*300 gr iri kıyılmış kıyma
*2 adet soğan
*1 adet biber(kırmızı olursa süper olur)
*50 gr tereyağı
*yarım çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı biber salçası
*tuz,karabiber,kırmızı biber
*3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
*süslemek için garnitür
YAPILIŞI:
1.Patatesler eziciyle iyice ezilir püre haline getirilir.Tuz ve tereyağı eklenir karıştırılır.Süt azar azar eklenir bildiğimiz patates püresinden bıraz daha koyu kıvamlı bir püre elde edilir
2.Diğer tarafta soganlar piyazlık kıyılır kırmızı biber doğranır sıvıyağla birlikte tavaya alınır sotelenir.Üzerine kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur.En son salçada eklenerek kavrulmaya devam edilir.Pişince karabiber,kırmızı pul biber ve tuz eklenir.
3. Fırın kabı biraz yağlanır pürenin yarısı iyice kaba yayılır.Üzerine kıymalı harç yayılır.Kalan patates püresi krema torbasına konur ve şekil yapılarak kıymanın üzeri kapatılır.Garnitürle süslenip fırına verilir.200 dercede yarım saat kadar pişerse yeterli olacaktır.Afiyet olsun.