Tarifler birikti tabi bu çöreği Eskişehirde yerdik.annem çok sever her geldiğinde Hemşin fırınına gidip sıcak sıcak alırdık...Ah ah özledim o zamanları.Sonunda haşhaş ezmesini alıp kendimiz yaptık oda süper oldu...Haşhaş ezmesini bulamazsanız tohumunu alın acık renkli olanlardan onu biraz teflon tavada kavurun ve kahve degırmeninde çekin...ezmeyi elde etmiş olursunuz..gelelim tarife...
MALZEMELER:
hamuru için:
*3 bardak un
*1 paket instant maya
*1 cay kasıgı tuz
*1 yemek kasıgı şeker
*alabildiğince un,
iç harcı:
*1 paket instant maya
*1 cay kasıgı tuz
*1 yemek kasıgı şeker
*alabildiğince un,
iç harcı:
*3 yemek kaşığı hashas ezmesi
*yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
*2-3 yemek kasıgı sıvıyag
YAPILIŞI:
*yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
*2-3 yemek kasıgı sıvıyag
YAPILIŞI:
- Önce hamurumuzu yapalım.Unu mayayı tuzu ve şekeri karıstıralım.Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyelim ve yoguralım.Kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur hazırlayalım ve mayalanması için sıcak bir yerde dinlendiriyoruz.
- Haşhaş ezmesini sıvıyağı ve cevizi bir kasede harmanlıyoruz.
- Mayalanan hamurdan 3-4 beze yapıyoruz.Her bir bezeyi yaklaşık yarım cm inceliğinde acıyoruz.Haşhaşlı harctan ince bir katman sürüp rulo seklinde sarıyoruz ve enine 2-3 parmak eninde kesiyoruz
- Kelepçeli kalıba(ben kalp seklinde kullandım)diziyoruz.Cok aralıklı dizmeyin kabarınca birbirine yapısacak sekilde olsun.
- Üzerine biraz sıvıyag sürüp hashas tohumu serpebilirsiniz.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...afiyet olsun...
10 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:
Canim,
öncelikle gecmis olsun demek istiyorum, ucuz atlatmissin ve Allah korumus seni, yine de iyi bir istirahat et ve dinlen.
Ben hashasli cöregin bu kalp sekline bayildim, tadinida sen bilirsin artik, sizlere de afiyetler olsun ve ellerine saglik.
Selam ve sevgilerimle..
Doktorcuum, büyük geçmiş olsun..İnşallah iyisindir şimdi..Aman dikkat et valla doğunun kışını iyi bilirim ben, aman diyim dikkatli yürü..
Haşhaşlı çöreğe helede kalp şekline bayıldım..Ellerine sağlık canımcım..
Canım çok geçmiş olsun, aman dikkat et , hafif atlamışsın yine de...
Canım çöreklerin de harika olmuş, hele de sunumu ayrı güzelllikte, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum...
MutfakDoktorum yaaaa çok geçmiş olsun....İnsan başına gelmeyince bazı şeyleri bilemiyor değil mi???
Ucuz atlatmışsın canım....
Bu arada çörekler de çok güzel...elleriniz dert görmesin...
Sevgiler,Annene hürmetler,
İlkay
canlarım inceliğiniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim...sevgiler size...
Canımm geçmiş olsun,Allah sağlık versin hepimize,çörelerde harika görünüyor.ellerine sağlık
sevgiyle kal
Doktorcuğum çok çok geçmiş olsun. Bende 3 gündür evdeyim. Gripten yatıyorum... Uğramayalı yine harika mamalar yapmışsın... Sevgiler...
Cok gecmis olsun,ucuz atlattiginiza sevindim.Insan buzlu karli havalarda ne kadar dikkat etsede böyle kazalar basina gelebiliyor iste..Hashasli cöregin de görüntüsü cok hos olmus.Hashasli lezzetleri ben cok severim ve bir de böyle güzel görünüyorsa...Ellerinize saglik.
mutfak doktoru selam:) yemek aleminde doktorlar ogreti uyeleri :) mutfak aşkı meslek de dinlemiyor degil mi? ne kadar vaktimiz az da olsa mutfağa gönül vermişiz biz:) siteni cok begendim
haşhaşlı çöreği kardeşimin eltisi yapıyor haikkaten tadı çok g,üzel yapsam mı diye düşünenlere hemen yapın diyorum, hem tarifi de elimizin altınd, ellerine saglık, seni blogumdaki lezet kardeşliği listeme ekliyorum, emel.
4 yıl öncenin postuna yorum yapıyorum:)) ama emindim Eskişehir'den bir tarif olduğuna okudum yanılmadım:))
haşhaşlı çörek sanırım sadece Esk.te bu kadar yaygın, kesinlikle harika bir lezzet lokum gibi! Şuan annemden "bana yapsana" diye isteyebileceğim tek yiyecek, Ant.da yaşıyorum ve buralarda bilinmiyor annem de uzak:(( çok yazdım bi çörek ancak bu kadar duygusallaştırabilir:D elinize sağlık!
Yorum Gönder