4 Mart 2008 Salı

TUZDA TAVUK-FIRINDA HİNDİ VE NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Aile dostlarımızı yemege davet etniştik....Aslında kaz bulup pişirmek istiyorduk kısmet tavuk ve hindiye oldu...kıs bitmeden kaz yeriz umarım söylendiğine göre hava cok sogukken kaz yemek gerekirmiş.Sogukta kaz eti daha iyi olurmus...Hindiyi evde hazırladık tas fırına gönderip orda pişirdik..Tavugu maalesef biz hazırlamadık...Fırında bu işi cok iyi yapan biri oldugunu soyledıler bizde tüm bir tavuk aldık yıkadık iyice ona yolladık....İri kaya tuzu kullanarak tavugu bir güzel kaplayıp fırında 2-3 saat pişirmiş...Dısındaki tuz kaya gibi sertleşmişti.Şekilde oldugu üzere kırıp tavugu cıkardık.Derisini cıkardık cok tuzluydu ama tavuk enfessss olmustu...Hayatımda bu kadar güzel tavuk yemedim ben..Agızda helva gibi dagılıyordu....


Hindiye gelince;
Orta boy bir hindiyi iyice limonlayıp yıkadık...Tencereye koyup yaklasık yarım saat hasladık.
Diğer tarafta 3-4 adet orta boy soganı piyazlık dogradık ve kırmızı biber karabiber kimyon biraz tuz ekleyip ovduk hindiyi atesten alıp içine bu soganı doldurduk kapattık.Tepsının ortasına yerlestirdik..Yanına 5-6 patatesin tüm olarak soyup koyduk...
En son hindinin üzerine sıvıyag yogurt sarımsak salca karabiber kırmızı biberle hazırladıgımız sosu iyice sürdük..Üzerine folyo sarıp fırına gönderdik..
Tas fırında 2 saat kadar pişti...

NOHUTLU PİLAV:

*1 su bardağı haslanmıs nohut
*2 su bardağı pilavlık iri bulgur
*1 küçük sogan
*yarım cay bardagı kadar sıvıyag
*2,5 su bardağı tavuk suyu
*tuz karabiber

NASIL YAPILACAK?
  1. Tavuk suyunu tencereye alıp biraz tuz ekleyip kaynatıyoruz.İçine nohutu ve bulguru ekleyip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz...Suyu bulgurun cınsıne göre değişebilir siz ayarlayın..
  2. Tavada sıvıyagı kızdırıp içine soganı rendeliyoruz ve iyice kızdırıyoruz...
  3. Pilav işince altını kapatmadan 5 dk önce soganı ilave ediyoruz ve karıstırıyoruz..karabiberini ekleyip demlenmeye bırakıyoruz...afiyet olsun...

13 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

disal dedi ki...

ooovvv..tamda sevdiğim şeyler var...

tavuğun bu şekilde pişirildiğini ilk defa görüyorum....

bizde kaz ile arabaşı yaparlar...yöresel bir yemektir...

ellerine sağlık...

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Tuzda balık duymuştum ama tavuk duymamıştım... Gerçi neden olmasın? Nitekim olmuşda... Ellerinize sağlık doktorum... sevgiler...

meleginmarifetleri dedi ki...

selam canım ne tesadüf bende tuzda tavuk yapmıştım ve onu koydum bi baktım sendede var bukadar olur yani dimi.
sizin tavuk daha güzel kızarmış ama.
sevgiler canım hoşçakal

Aynur dedi ki...

ellerine saglik nefis

selamlar
iyi geceler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

www.ayyachat.blogspot.com

pastamaxi dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorlar. ben de kaz etinin tadına bakmak istiyorum, umarım birgün kısmet olur :))

sevgiler

pastacirapunsel dedi ki...

Doktorcuğuuummm,
Çok merak ediyorum, Sevgili Melek'de yapmış, artık ben de yapmalıyım:)))

Şu kaz etini de dediğin gibi çok methediyorlar, bulsak da yesek değil mi:))

Canım, ellerine sağlık,

Kocaman, sımsıcak sevgiler...

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerinize sağlık, yemeklerin hepside harika olmuşlar, yiyenlere afiyetler olsun, sevgilerimle...

Feyza Fidan dedi ki...

Doktorcummm, neler yapmışsınız, neler yemişsiniz öyle yaa:)))
Hele tuzda tavuğu acayip merak ettim..Kimbilir ne lezzetlidir,
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum çok..

http://ballkabak.blogspot.com/ dedi ki...

Oh Oh masallah hayatım vallahi brawo.Hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık

nino dedi ki...

kadinlar gunun kutlu olsun
yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/

meleginmarifetleri dedi ki...

Canım babadağ tatlısının suyunu tarifde eksik yazmışım şimdi düzelttim ilgine teşekkürler 8 bardak olacak sevgiler bayy

ceyt dedi ki...

canım hepsi nefiss olmuş.ellerinize sağlık.yiyenlere afiyet olsun.
sevgiler

Fenrisar dedi ki...

See Here or Here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...