21 Ocak 2011 Cuma

İLK DENEME MACARON MACERASI


                           Eveet sonunda bende denedim vee yaptım....Biraz zahmetli özen istiyor ama sonuc güzel olunca unutup gidiyorsunuz...Helede o macaronu agzınıza aldıgınızda muhtesem lezzeti herseye degiyor...


                  Gerçekten cok begendim...Yapmadan önce cok düşündüm tuttururmuyum acaba diye ama güzel macaronlar yüzümü kara cıkarmadı...Gerçi annem her zamanki gibi bunuda yaparsın sen biliyorum seni demişti...


                  Tarifleri daha önce defalarca incelemiştim hatta herseyin gr ölçüsü oldugunu görüp uzun zaman önce macaron yapıcam ben diye gidip mutfak terazisi almıstım...Bende eksik olan malzemeleri tamamlamıstım kısmet bu güneymiş...Bu tarifi yabancı bir siteden yazmıstım daha sonrada baktım biraz derledim bu cıktı ortaya...Umarım denersiniz...kolay gelsin...


Malzemeler:
        Macaron Batter (hamur)

  • 90 gr yumurta akı--yaklaşık 3 yumurta akı ve oda ısısında olucak
  • 200 gr pudra şekeri (mümkünse Celal usta)
  • 110 gr toz badem
  • 25 gr toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı krem tartar (ben Ayfer Kaur marka kullandım)
        Chocolate Ganache (krema)

  • 100 gr bitter kuvertur çikolata
  • 150 gr süt kreması


 Yapılış:
              Önce hazırlık yapmanızda fayda var.Hamuru karıstırmak çok vakit almadıgından kullanılacak malzeme göz önünde hazır dursun.

  1. Önce ganajı hazırlayın macaronlar olana kadar kıvamını alır.Çikolatayı küçük parçalar haline getirin üzerinede ısıttıgınız kremayı ekleyin çikolata eriyene kadar iyice karıstırın ve kıvamı alana kadar bekletin.Gerekirse buzdolabına koyabilirsiniz.
  2. Hamur için toz badem ve pudra şekerini bir kapta homojenize olana kadar karıstırın.
  3. Yumurta akların tartarı ekleyip mikserde biraz cırpın ve azar azar toz şekeri ekleyin...Önce yavas devirde sonra hızla beze kıvamına gelene kadar yani ufak ve yumusak tepeler olusana kadar çırpın.
  4. Badem-şeker karışımınıda ekleyip spatulayla iyice ve hızlıca karıstırın.Daha sonra krema torbasına doldurun ve kagıt serilmiş tepsiye 2 cm aralık kalacak şekilde 2-2,5 cm capında yuvarlaklar halinde sıkın.
  5. Mutfakta üzeri kuruyup elinize yapısmayacak şekle gelene kadar kurutmamız gerekiyor.Buda bende yaklasık 1 saat sürdü.Sonra 170 derecelik fırında 10 maximum 12 dakika pişirin.
  6. Soguyunca kagıttan cıkarıp iki macaron arasına ganaj sürüp yapıstırın veee afiyetle yiyin,ikram edin,sevinin....
                                                              SEVGİLER....

11 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Sabrine d'Aubergine dedi ki...

A Turkish foodblog? I must translate some of your recipes... very interesting!

Sabrine

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş ellerinize sağlık.ben bu macerayı ilk ve son kez yaşadım.sevgiler.

DR.NİRVANA dedi ki...

Thank u Sabrine...Your visit made me happy...Recipe that I hope will make you happy...

DR.NİRVANA dedi ki...

Canım tsk ederim..Bence sende umudunu kaybetme dene ve basra...sevgiler...

Taze Anne dedi ki...

Cok guzel gorunuyor da, bu malzemeleri ben nasil bulacagim?

DR.NİRVANA dedi ki...

Canım ya oralarda bulamazsan biz yollayalım sana ne demek...

Taze Anne dedi ki...

aslinda kesin vardirda isimlerini cevirirsem bulurum sanirsam, tabi duzgun cevirmeliyim

Cafe Pepela dedi ki...

Ellerinize sağlık!
İlk kez denemenize rağmen göre 'bomba' bence:)

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Bende yapmayı çok istiyorum ama işi çok birde düşüremem diye endişe ediyorum sizinkiler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler

Taze Anne dedi ki...

Bulduuumm sonunda, deminden beri makaron tariflerine bakiyorum, gecenlerde hangi blogda gordum diyip hafizamin ne kadar kotu oldugunu dusunurken buldum sonunda :)yabanci sitelere bakip malzeme karsilastiriyorum. Bulmasi zor degilmis. Karar verdim yapacagim.

rumma dedi ki...

Ben henüz cesaret edemedim..:(

ellerinize sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...