18 Nisan 2012 Çarşamba

EKMEĞİMİ SEVİYORUM


  
Bayat  ekmek israfına son
Bizler EKS Yemek Blogları platformu olarak ,ekmek israfına  dur diyoruz. Ülkemizde her sene 44 milyar ekmek üretiliyor ve bu ekmeklerin 4 milyarı ne yazık ki israf ediliyor.Ekmek israfının günlük maliyeti ise tam olarak 2.6 milyon lira.İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Edirnekapı İşletme Müdürü Abdullah Arslan’ın TBMM sunduğu yazılı rapora göre; günlük üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonu çöpe atılıyor.Yani her 10 ekmekten biri israf ediliyor.Ülkemizde her sene israf edilen ekmeklerle 60 tane hastane,180 tane okul inşa ettirebileceğimizi biliyor muydunuz?
İsraf Önlenebilir
Ekmek israfının önüne geçmek ve bu vesile ile milli servetimizin kaybolmasını engellemek, basta evlerde ev hanımları olmak üzere,okullar,hastaneler,yemekhanesi olan iş yerleri,askeri tesisler gibi  bütün toplumumuzun farklı kesimlerinin dikkat etmesi gereken bir konudur.Bu konuda halkımızı ve işletmeleri bilinçlendirme çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi gerekmektedir.
EKS Yemek Blogları Platformu
EKS Yemek Blogları Platformu üyeleri olarak bizler;Şefimiz Eyüp Kemal Sevinç önderliğinde bu konunun takipçiliğini üstlendik.15/04/2012 Pazar günü bu konuyla ilgili baslattığımız çalışmalarımızın bir kısmını EKS Mutfak Akademisi’nde yaptığımız etkinliğimizle gerçekleştirdik.Bu etkinlikle , Show Tv Ana Haber Bülteni’ne haber olarak girişimimizi bütün Türkiye ile paylaştık.Her blog yazarı  kendine özel reçetelerini  uygulayarak bayat ekmeklerden;mantı,kek,içli köfte,pizza gibi yiyecekler yapılmasının mümkün olduğunu gösterdi. Ülkemizde bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmek,bayatlayan ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda halkımızı bilinçlendirmek ,bayat ekmek kullanarak geliştirdiğimiz reçetelerimizi paylaşmak,yeni cözüm yolları üretmek ve ekmek israfına yol açan olası sebeplere karşı toplumumuzu  uyarmak amacıyla yaptığımız çalışmalar çoğalarak devam edecek.

Ekmek israfının önüne geçerek milli servetimize katkıda bulunmak  için herkesin dikkatini bu konuya çekmek istiyoruz.Ekmek israfını önlemek için önce kendi evlerimizde basit önlemler alabilir ve ekmekleri israf etmek yerine;

  • İhtiyacımız dışında alınan,elimizde kalan ekmekleri ihtiyac sahipleri ile paylaşabiliriz
  • Onları farklı formatlara sokarak farklı menülerde değerlendirebiliriz
  • Hayvan dostlarımızın da dışarıda aç olduğunu bilerek onlarla paylaşabiliriz


Bizler çevremizi ekmek israfı konusunda duyarlı davranmaya davet ediyoruz…


                                                                                                                                                                                                                                           www.eksmutfakakademisi.com

3 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

Nilhan - Küçük Mucizem dedi ki...

harika bir konuya değinmişsiniz.

bir kase lezzet dedi ki...

ÇOK DOĞRU ARKADAŞIM
İSRAF HARAM
:)

vişnap dedi ki...

Eskiden beri oldum olası ekmeğimi hep sevmişimdir.Hep te gözüm gibi bakmışımdır bir lokmacıkta olsa kalan ekmeğim hep değerlendirmişimdir.Sevgiler canım...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...