30 Nisan 2013 Salı

Zeytinli Dağ Kekikli Mısır Ekmeği


Cok güzel bir haftasonundan sonra pazartesi işleri halletmek salıya da tarif eklemek kalıyor...Nihayet güneşi gördük...İliklerimizi ısıtan bizi bahcelere düşüren hatta bazen terleten bahar güneşini gördük sonunda...Cumartesi günü sevgili arkadasım Nilgün Komar bendeydi süper ötesi bir kahvaltı yaptık özlemiştim....

Haftayı çalışarak geciriyorsanız eger sizde benim gibi haftasonunu iple cekenlerdensiniz öyle değil mi?
Persembeden de baslıyorum acaba bu haftasonu kahvaltıya ne yapsak diye...Zaten kahvlatı dediğimizde saat 11-12 yi bulan brunch oluyor tabi...
Malum yaz da yaklasırken kilolarımıza dikkat edip hamur işini sofralarımızdan biraz olsun uzaklastırıyoruz...Sebzelerde misss gibi tazecik yumuluyoruz yeşilliğe domatese salatalıga..Fotografın kösesinde kalmış rokalarım yavrularım...annemin dediği gibi bu sene bir bostan roka yedim herhalde...Hem cok severim hemde bol bol süt yapıyor diye habire yedim...Yumurta salatası ve menemen yaptık...Hamur işi de dayanamayıp bari bir çeşit olsun diye mısır ekmeği yaptım...Eee ben Rize gelini Nilgün Trabzon'lu olunca Karadenizi soframızda anmadan edemedik tabi...Klasik mısır ekmeklerinden farklı biraz kek gibi ama kahvaltı için uygun oluyor....Denemeniz ve afiyetle yemeniz dileğiyle...


Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su b. süt
*1,5 su b.mısır unu
*1,5 su b. bugday unu
* 3 yemek kaşıgı sıvıyag
*mahlep
*1 kabartma tozu
*1 cay kasıgı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
üzeri için
zeytin ve dağ kekiği

Yapılısı:
  1. Kuru malzemeleri bır kapta karıstırın.
  2. Yumurta,süt ve yagı cırpın kuru malzemeleride ekleyip biraz karıstırın...
  3. Kek kalıbını yaglayıp harcı dökün üzerine dogranmıs zeytınleri ve kekiği ekleyip 180 derecede yarım saat kadar pişirin...




7 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

caferengigül dedi ki...

Kahvaltı en güzel öğün hele bir arkadaşla, dostla paylaşılıyorsa insan hiç kalkmak istemez o masadan.Ne mutlu özenle kurulmuş sofralarında sevdiklerini ağırlayabilecek yüreğe sahip insanlara.
Mısır ekmeğini çok severim.Ama malum şu GDO meselesi insanın canını fazlasıyla sıkıyor.Bir bulabilsem yerel tohumdan üretilen mısırlardan yapılan mısır ununu...Neler yapacağım neler.Ama ilk mısır ekmeği tabiki:)Sevgiler.

derya SEZGİN dedi ki...

Misss gibi kokusu buralara kadar geldi:)))Ellerine sağlık canım bir Karadeniz kızı olarak bayılırım mısır ekmeğine sevgiler...

Yıldız Çalışkan dedi ki...

Bu nasıl bir görüntüdür.........
Muhteşem bir görüntü nefis bir lezzet ve dağ kekiğinin miiisss kokusu ......
Ellerine sağlık canım.......
Afiyetler olsun.............


AYYY CANIM BENİM YORUMDA YAPARMIŞŞ...TŞK EDERİMMM...

buna bayıldım :)))
Rica ederim ..........

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

of of of hemen yapılıp yenilesi bir tarif olmuş, sadece kahvaltıda değil her an yiyebilirim, ellerinize sağlık...

Meliha Çalışkan dedi ki...

Miss miss,ahrika görünüyor.
Ellerine sağlık canım.Can çektiriyorrr:)

LeylaK dedi ki...

Aman yarabbim, bu tam olarak bana hitap ediyor, kusursuz. İlk deneyeceğim tariflerden biri oldu :) Bayıldım...

Leyla'nın Kahve Dükkanı

T.C. Nilgün Komar dedi ki...

canım bacım yahu ne güzel bir gündü o gün ben tekrar tekrar teşekkür etsem yetmezz...
herşey ve ekmek muhteşemdi... akşama kadar da dursak bitmezdi bu kahvaltı bence...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...