Merhaba arkadaşlar nihayet havalar ısınmaya başladı...Ben postu yazmaya başladığımda ayin 24 uydu yani bizim 8. Ayimiz doldu.İlk Çocuk bayramimizi da yaşadık bu arada vakit bulup pc başına oturamadim...Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu geçireceği nice bayramlar olur umarım....Evet havalar kendini buldu bizde öyle tabi...Neselendik keyiflendik güneşi görünce...Tarif görüldüğü üzere enginar bey...
Senede hiç olmazsa bir kere yenmesi gerek belki biliyorsunuz...Tam mevsimindeyiz kacirmayin derim...Hele de yine mevsiminde olduğumuz taze iç baklayla...A ve B vitamini içeren ve karacigerimizi tertemiz yapan bu bitki çok ilginçtir ama papatyagillerden...
Denemelisiniz mutlaka tadıda böyle çok güzel oluyor...
Malzemeler
*4 enginar
*yarım kilo taze iç bakla
*2 soğan
*dereotu zeytinyağı tuz ve çok az şeker
Yapılışı:
- İlk is baklalari soymak kalın kabuğu çıkarırsanız daha lezzetli olur.Soğanı yemeklik dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz.
- Baklayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz tuzunu ekleyip enginarlari ters olarak üzerine diziyoruz..
- Üzerini çok geçmeyecek kadar su ve bir tutam sekeri ekleyip kısık ateşte pişirin.15 Sonra enginarlari ters cevirin 15 Dk daha pisirin..
- Ateşten alınca dereotunu dograyin...servis yaparken enginarlari baklayla doldurun....afiyetle yiyin...
7 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:
Tamamen teknik yaklaşacağım bugün :) Sunum çok şık bi kere.. Fotoğraf bir harika! Bayıldımmm :)))
yaaa kuzum benim saol...
mmmmmmmmmmmmmmmmmm harika:)))
saol canım....
eline sağlık kuzum
ayrıca cumartesi günü perde için geleyim mi?
düşüncen nedir bir bak da konuşalım akşamdan ben şimdi kaçar gene sokaklarda işlerim var
muckkk
En sevdiğim lezzetlerden biri elleri
ne sağlık canım,sevgiler...
şahane ye beni diyor resmen
ellerine sağlık
Yorum Gönder