28 Ekim 2007 Pazar

BAL KABAĞI SALATASI

Bu tarifi sevgili arkadaşım Lama'dan öğrenmiştim.Kendisi Filistinli.Bu salatayı özellikle etli yemeklerın yanına çok yapıyorlarmış.Tadı çok güzel.Kabak sevenlere tavsiye ederim mutlaka deneyin.

MALZEMELER:
* yarım kilo temizlenip ayıklanmış balkabağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı tahin
*2 diş sarımsak
*yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
*tuz,sıvıyağ


YAPILIŞI:

  1. Kabakları rendeliyoruz ve biraz sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar soteliyoruz.
  2. Soğuttuktan sonra üzerine yoğurdu,ezilmiş sarımsağı,tahini,tuzu ve cevizleri ekliyoruz.İyice karıştırıp dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.

NOT:Bu sunum anneme ait.Onunda ellerine sağlık...

1 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:

zencefil dedi ki...

Gercekten cok degisik bir salata olmus. İlk firsatta denemek icin notumu aliyorum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...