Bu tarifi sevgili arkadaşım Lama'dan öğrenmiştim.Kendisi Filistinli.Bu salatayı özellikle etli yemeklerın yanına çok yapıyorlarmış.Tadı çok güzel.Kabak sevenlere tavsiye ederim mutlaka deneyin.
MALZEMELER:
* yarım kilo temizlenip ayıklanmış balkabağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı tahin
*2 diş sarımsak
*yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
*tuz,sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Kabakları rendeliyoruz ve biraz sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar soteliyoruz.
- Soğuttuktan sonra üzerine yoğurdu,ezilmiş sarımsağı,tahini,tuzu ve cevizleri ekliyoruz.İyice karıştırıp dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.
NOT:Bu sunum anneme ait.Onunda ellerine sağlık...
1 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:
Gercekten cok degisik bir salata olmus. İlk firsatta denemek icin notumu aliyorum:)
Yorum Gönder