BAL KABAĞI SÜRPRİZİ
Aslında bir çoğumuz bu lezzet toplarını biliriz.Genelde havuçla yapardım ama bunu ben buldum açıkçası.Başka yerde varmı bilmiyorum.umarım bunu beğenirsiniz bence çook güzel oldu.Babam hepsini silip süpürdü.
MALZEMELER:
*yarım kilo temizlenmiş balkabağı
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı margarin
*bisküvi(ben betit boure kullandım ama tam ölçü veremiyorum
ama harç biraz katı olacak kadar ekledim)
*ceviz,fındık(iyice kıyılmış)
*hindistan cevizi
muhallebisi için:
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı margarin
*1 vanilya
YAPILIŞI
1.Balkabağını rendeleyip toz şekerle pişiriyoruz.Soğuduktan sonra iyice ufalanmış bisküviyi,margarini,cevizi ve fındığı ekliyoruz.koyu kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
2.Diğer tarafta unu pudra şekerini ve sütü topak kalmayacak şekilde çırpıp pişiriyoruz.Kıvamını alınca ateşten alıp vanilya ve margarini ekliyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.NOT: Daha önceden yaptığınız kremalarda bunun içinuygun olur hatta puding bile.
3.Bisküvili hamurdan ceviz kadar parçalar
alıp içli köfte açar gibi açıyoruz.
4. İçine 1 çay kaşığı kadar krema yerleştirip kapatıyoruz.5. Yuvarladığımız topları hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz.
6 kişi yazmış,sende yazmak istermisin?:
ELLERİNİZE SAGLIK YENİ TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUZ.
merhaba canım.ellerine sağlık çok değişik ve güzel bir tarif.blog dünyasına hoş geldin.umarım güzel paylaşımlarımız olur.çok güzel tarifler yazmışsın.bundan sonra takipçinim.
yeni doktor olmuşsun çok güzel, hayırlı olsun canım.çok zor ve çok kutsal bir meslek.başarılar dilerim.
sevgilerimle
Çok teşekkür ederim.bende hemen senin sıteni ziyaret ettim tarifler çok güzel seninde ellerine sağlık canım hosbulduk....
not: :))) canım linklerde Nirvena yazılmıs Nirvana olucak :))
merhaba nirvana. blog dünyasına goş geldiniz. böyle değişik bir tarifle size merhaba demek güzel oldu doğrusu, ellerinize sağlık...
Ellerine sağlık çok lezzetli ve farklı bir tarif.
sevgi ve selamlar...
İLk kez görüyorum içinde muhallebi olanını.Çok iyi fikir.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder