iç kıyması:
- Önce iç harcını hazırlamanız gerekir hatta bir gün önceden yaparsanız iyi olur.Çünkü içinin iyice donmus olması lazım aksi halde köfte tutmaz.
- Soganları kıyıyoruz eger cok suluysa sıkıyoruz.tencerede soganları margarinle kavuruyoruz.Salcayı ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz...İyice piştikten sonra karabiberini tuzunu kimyonunu ekliyoruz keyfinize göre cevizde ekleyebilirsiniz.hazırlanan kıymayı ılıtıp buzdolabına kaldırıyoruzki iyice donsun.
- Dısına gelince bulguru unu irmiği tuzu ve reyhanı harmanlıyoruz ve üzerine elimizle su serperek yoguruyoruz.. 5 dk yogurduktan sonra kıymayı ekliyoruz ve iyice yogurmaya devam ediyoruz..harc kurudukca elimizle su serpip yumusatmamız gerekiyor.asagıda yapılış aşamalarını cekmeye calıstım umarım yardımcı olur...
4. Cevizden biraz buyuk parcaları elimizi yine soguk suyla ıslatarak acmaya calısıyoruz.Kıy- malı iç harctan 1 yemek kasıgı kadar koyup yavasca cevirerek kapatıyoruz.
5. Kaynayan suya köfteleri koyuyoruz.15 dk kadar tekrar kaynatıyoruz....Afiyet olsun
PÜF NOKTALARI:
>Köftenin iyice yogrulması gerekiyor aksi halde tutmaz pişerken dagılır.Çiğ köfte yogrulur gibi yogurmalısınız.
>Köfteyi yogururken kullandıgınız su soguk olmalı ben hatırlıyorum adanada yaparken bizimkiler suya buz atardık.Ayrıca elimizde soguk olmalı.Annemle yaparken bu yüzden ben yogururum annem köfteleri acar.
>Birde bu köfteyi kırmız et yiyemeyen birine yapmıstık..tavuklu yaptık tabi süper oldu.Bir tüm tavugun göğüs tarafını rondodan gecırdık kalanı haslayıp iç harcı yaptık..deneyin mutlaka güzel oluyor...